ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Izložba učenika kaligrafske sekcije i sekcije Domaćinstvo 1, Osnovne škole Desanka Maksimović iz Čelopeka

U glavnoj gradskoj ulici u Zvorniku, prolaznici danas  imaju priliku pogledati i kupiti radove učenika kaligrafske sekcije i sekcije Domaćinstvo 1, Osnovne škole Desanka Maksimović iz Čelopeka.

Ako želite da kupite unikatan i  ručno rađen poklon za 8. mart, idealna je prilika da posjetite štand ovih učenika i odaberete nešto za dragu osobu. Učenici prodaju ručno izrađene i oslikane radove, čestitke i slatkiše.

Radimo od oktobra mjeseca, bavimo se fakultativnom nastavom i imali smo želju da pokažemo gradu Zvorniku sta mi to radimo, rekla je Jelena Erić, zadužena za kaligrafsku sekciju u ovoj školi.

„Krenuli smo od čistog pisanja kaligrafskim slovima, pa smo došli na ideju da to stavimo na upotrebne stvari, da imaju neku primenu. Tim povodom odlučili smo da danas napravimo i izložbu povodom 8.marta. Zadovoljni smo odzivom, ljudi prepoznaju dječiju kreativnost, trud i zalaganje. Iza nas je dug period pripreme i rada. Više od mjesec dana smo radili da bi imali ove gotove proizvode koji su danas izloženi“, pojasnila je Erićeva za radio Magic.

Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja rukom uz pomoć pera,kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button