ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Karan u Zvorniku položio vijenac na spomen obilježje policajcu Draganu Đuriću

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan u Policijskoj upravi Zvornik položio je vijenac na spomen obilježje policajcu Draganu Đuriću, koji je 2015. godine ubijen u terorističkom napadu.

„Od 1996 godine do danas 31 policijski službenik je poginuo u obavljanju službenih poslova i zadataka. Njih 20 je direktno izgubilo život u obavljanju službenih poslova, od kojih su 13 ubijeni na različite načine iz vatrenog oružja. U poslednjih 10 godina naša 4 policijska službenika su izgubila život u obavljanju poslova, Dragan Đurić u Zvorniku, dva službenika u PU Prijedoru i jedan u PU Bijeljina. Podsjetiću da je veliki broj naših pripadnika i teško i lakše povrjeđeno. Poslednjih 10 godina imamo 19 teško povrjedjenih policajaca, a 491 policijski službenik je povrjeđen, u prosjeku, svake godine, 45 naših službenika bude povrjedjeno. Sve ovo pokazuje koliko je policijski posao težak, odgovoran i zahtjevan, ali je pored toga i uzvišen, vrijedan i etičan i zbog toga naši mladi ljudi žele da budu policajci. Prilika je da još jednom izrazimo zahvalnost za svih 782 pripadnika MUP-a koji su dali svoje živote u odrbambeno otadzbinskom ratu i podarili nam Republiku Srpsku koju štitimo“, istakao je Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

„Iskoristiću priliku da se zahvalim u ime porodice Đurić što se održava ovo obilježavanje. Dan, tuga i sjećanje, nemam šta drugo da kažem“, rekao je brat ubijenog Dragana Đurića.

U Centru za obuku MUP-a Republike Srpske u Zalužanima kod Banjaluke danas je, takođe, povodom Međunarodnog dana sjećanja na stradale policijske službenike, odata počast za 782 pripadnika policije poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i 31 policijskog službenika nastradalog od 1995. godine do danas na dužnosti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button