BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaSvijetVijesti

Milićki lovci Neđo Jović i Mile Šargić odstrijelili šakala i lisicu

Tradicionalna hajka na vuka u Milićima, završena je odstrijelom šakala i lisice a “dobar pogled” imali su lovci milićkog Udruženja “Komić” Neđo Jović i Mile Šargić. Glavni lovovođa u milićkom Udruženju Siniša Aleksić kaže da se odstrijel dogodio na potezu Vrtoče-Rajići-Vukšići.

“Drago nam je što je lov dobro prošao, zadovoljni smo. Nakon lova smo organizovali druženje uz ručak i još jednom pokazali da smo dobri domaćini. Gosti su otišli prezadovoljni” – kaže Aleksić i dodaje da je u hajci učestvovalo više od 350 lovaca iz regije Birač, Romanije, Semberije, Srbije, Federacije BiH, Švajcarske, lovci iz Austrije…

Predsjednik Lovačkog udruženja “Komić” Milići i premijer RS Radovan Višković kaže da je područje opštine Milići bogato raznovrsnom divljači i naglasio važnost odstrijela šakala i drugih štetočina koje ugrožavaju divljač.

“Eliminišemo štetočine iz našeg lovišta kako bi omogućili da srneća divljač, divlja svinja, zec i druga divljač ostane u što većem broju. Zaista smo poznati kao lovište sa raznovrsnom divljači. Imamo i divokoze, koje su inače zabranjene za lov. One stanuju na dva lokaliteta a područje našeg lovišta je i stanište medvjeda” – kaže Višković.

Hajku na vuka, Lovačko udruženje “Komić” Milići tradicionalno organizuje prve nedjelje u martu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button