ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Milićki srednjoškolci upriličili poetsko veče “Dah proljeća”

Poetsko veče pod nazivom “Dah proljeća” u organizaciji SŠC “Milutin Milanković” Milići, održano je u Domu rudara. Nikola lazarević maturant kaže da je organizovanje večeri poezije nastavak tradicije koju su započeli njihovi prethodnici.

“Ovo je šesti put da organizujemo poetsko veče. Kao i svake godine potrudili smo se da napravimo dobar program. Nastavili smo tradiciju naših prethodnika. Moja generacija večeras poslednji put nastupa pred našom publikom jer i mi završavamo srednju školu ali vjerujemo da će naredne generacije nastaviti da i dalje organizuju ovaj ali i druge događaje koji promovišu kulturu jer bez kulture smo ništa” – kaže maturant Nikola Lazarević, koji je, uz Mihajlu Đurić vodio program .

poetsko veče dah proljeća

Ivana Durmić maturantkinja, govorila  je stihove Desanke Maksimović ali i svoju poeziju.

poetsko veče dah proljeća

“Poetsko veče “Dah proljeća” je jako značajno za mene, zato što je ujedno i poslednje koje ću imati u ovoj srednjoj školi. Hvala svima koji su večeras došli da nas podrže i profesorima koji su nam bili podrška ove četiri godine. Drago mi je što imamo i nove, mlade pjesnike večeras sa nama, rado ću im prenijeti svoja iskustva” – poručuje  Ivana.

Nikola Pajić, učenik prvog razreda sa drugom iz odjeljenja, Nikolom Jolovićem, govorio je stihove Jovana Dučića.

poetsko veče dah proljeća

“Hvala našem profesoru Milanu koji me je pozvao da učestvujem i profesorici Branki koja je odabrala pjesmu za ovo veče. Hvala i publici koja je došla da nas podrži” – kaže Nikola.

Sofija Savić, jedna je od učenica koje su recitovale stihove bivših đaka milićkog SŠC-a.

„Ja sam recitovala stihove pjesme „Sjećanja“ koju je napisao Marko Durić. Velika mi je čast što učestvujem u programu“ – kaže Sofija.

Direktor SŠC “Milutin Milanković” Marko Golić kaže da je događaj veoma značajan jer omogućava srednjoškolcima da pokažu svoj trud i talenat.

“Učenici su recitovali kako autorske, tako i pjesme naših poznatih pjesnika.Ovo je jedno kulturno dešavanje koje organizujemo van škole i koje doprinosi kulturnom životu naše lokalne zajednice. Bila je pristojna posjećenost. Pohvalio bih učenike i profesore koji su učestvovali u pripremi programa” – kaže Golić.

Osim dana poezije, srednjoškolci su juče obilježili i Međunarodni dan šuma uređenjem drvoreda u blizini škole – napominje Golić.

“Samim tim pokušavamo da probudimo svijest, da su šume “pluća” naše planete i da treba da ih čuvamo” – kaže direktor SŠC “Milutin Milanković” Milići Marko Golić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button