ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Na Trgu rudara u Milićima ponovo postavljene klupe

Na Trgu rudara u Milićima jutros su postavljene klupe, nakon što je prvostepenim rješenjem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS ova javna površina, koja se vodila kao vlasništvo kompanije “Boksit”, uknjižena na Opštinu Milići. Načelnik Opštine Marko Savić kaže da će sledeće sedmice biti postavljene kante za otpatke i drugi mobilijar.

trgu rudara - klupe Milići

“Konačno kao epilog rasprava koje su vođenje pred Republičkom upavom za geodetske I imovinsko-pravne poslove, juče smo dobili prvostepeno Rješenje da se Opštini Milići praktično vraća gradsko građevinsko zemljište. Naravno, Rješenje nije  konačno I pravosnažno ali smo zbog događaja koji su bili prije, gdje su klupe, koje su bile na Trgu i ostali mobilijar sklonjeni, odlučili da po dobijanju ovog Rješenja ponovo postavimo klupe na Trgu rudara. Već sledeće sedmice ćemo postaviti kante, sat i drugi mobilijar koji je već tu bio. Drago nam je da je doneseno Rješenje, ono kažem nije pravosnažno ali govori da su argumenti koje smo isticali pred RUGIP-om validni. Da li će biti nekih odstupanja u odnosu na ovo Rješenje ? Moguće je, ja ne želim ništa da prejudiciram, ali svakako da je ovo jedan dokaz da su naši zahitjevi i ono što smo mi isticali valjani i da smo na pravom putu kada je u pitanju ovaj proces. Drago mi je što su jutros sa nama i članovi Kluba odbornika SNSD-a i ljudi iz AD “Komunalno” Milići koji su došli da daju podršku. Smatramo da se digla prevelika prašina zbog stvari, do kojih nije ni trebalo doći, ali svako ima svoj stav i svoj obraz. Mi ćemo se boriti da se  ovo vrati u formu u kojoj i treba da bude” – kaže Savić i dodaje da je osim Trga, prvostepenim Rješenjem na ime Opštine Milići vraćano i drugo gradsko građevinsko zemljište.

“To su zelene površine, parkinzi… Imamo još dvije, tri rasprave pred RUGIP-om koje će se održati. Već sad je obdanište i zvanično uknjiženo na Opštinu Milići, mi već tamo planiramo proširenje kapaciteta…” – kaže Savić.

trgu rudara - klupe načelnik Savić

Predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić kaže da prvostepeno Rješenje koje je doneseno u korist Opštine Milići, pokazuje vladavinu prava.

“Ovim smo pokrenuli proces koji je trebao da bude pokrenut prije mnogo godina. Podržavam rad načelnika opštine Milići Marka Savića koji je uložio veliki trud u sve ovo i mislim da Milići i građani Milića dobijaju svoje najljepše proljeće” – kaže Sušić.

Zoran Kipić odbornik SNSD-a u SO Milići, podržava aktivnosti lokalne uprave.

„Prvo sa aspekta građanina, zadovoljstvo mi je što je vraćeno zemljište lokalnoj zajednici a sa aspekta odbornika mogu da kažem da mi je drago da ipak vladavina prava postoji i da je ovo početak procesa koji Opština Milići provodi kako bi vratila građanima Milića ono što im pripada“ – kaže Kipić.

Drago Čalmić kaže da je srećan što Trg ponovo dobija izgleda kakav izasliužuje.

„Dakle mi ne  želimo nikome ništa da otimamo i podržavam rad načelnika da se radi u skladu sa zakonom. Načelnik je zbog svega, na udaru određenih portala i FB stanica a ni mene nisu zaobišli. Načelnik je na udaru samo zato što je pokrenuo određene postupke u skladu sa Zakonom, a ja sam na udaru zato što ga podržavam. Moram stvarno da kažem da podržavam načelnika i da napomenem da se ovim procesima nikome ne želi nauditi“ – ističe Čalmić.

Podsjećamo, klupe, kante za otpatke i drugi mobilijar koji se nalazio na Trgu rudara, uklonjen je od strane kompanije “Boksit” polovinom februara ove godine.

Danas su radnici AD “Komunalno” Milići, postavilo ukupno šest klupa.

Načelnik Opštine Milići je krajem prošle godine pokrenuo postupak pred Pravobranilaštvom RS, da se utvrdi legalnost uknjižbe gradskog građevinskog zemljišta koje se vodi na privatnim licima ili privrednom subjektu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button