ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Načelnik ispoštovao obećanje – počelo asfaltiranje puta u Gornjem Zalukoviku

Počelo je asfaltiranje lokalnog puta u Gornjem Zalukoviku, opština Vlasenica. “Dužina dionice je 2100 m, a radovi bi trebalo da budu završeni  za 4-5 dana ” – izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević koji je juče prisustvovao početku radova.

asfaltiranje - Gornji Zalukovik

“Činjenica je da smo na ovom prostoru imali prošle godine proteste i zaustavljanje radova od strane određenih grupa i medija ali evo pokazalo se da sam ja održao svoju riječ, da su institucije Republike Srpske održale svoju riječ I danas je počelo asfaltiranje. U nemogućim uslovima smo napravii najbolji mogući put. Plan nam je da sa Tugova, magistralni puta, povežemo sa Kraljevom Gorom i da uđemo u ski-centar Igrišta. U narednih 4-5 danan ovo će biti završeno i pušteno u promet” – kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Mještani Gornjeg Zalukovika prisustvovali su početku radova na asfaltiranju puta. Srećni su što su razmirice koje su postojale riješene.

“Hvala Bogu sve je riješeno. Hvala načelniku opštine Kraljeviću, hvala Viškoviću. Kako nama starijim tako i omladini ovaj put će mnogo značiti. Meni je 65 godina, u penziji sam. Srećni smo svi i presrećni” – kaže Stojan Radić koji svaki dan iz Gornjeg Zalukovika putuje do Vlasenice.

asfaltiranje - Gornji Zalukovik

Milorad Prhić kaže da su put čekali 40 godina. “Ispunila nam se želja da dobijemo put. Ranije je bilo blato, nije se moglo proći. Nema štam hvala načelniku za ovo” – kaže Prhić.

Dobrobit puta naglašava i Aleksandar Milić. “Rodom sam iz ovog sela. Želim da se zahvalim što su nam uradili put i što će nas put povezivati i brže ćemo dolaziti do grada. Malo sam uzbuđen pa ne znam šta bih rekao. Hvala prvenstveno načleniku Miroslavu Kraljević” – kaže Milić.

asfaltiranje - Gornji Zalukovik

Velinka Prhić živi u Gornjem Zalukoviku 40 godina. “Ovdje sam rođena i ovdje sam se udala. Bilo je teško bez puta ali sad će biit lakše. Mogo nam znači, za nas za nasšu djecu. Hvala načelniku, hvala svima koji su ovo uradili” – kaže Velinka.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje 2100 m puta u Gornjem Zalukoviku koštaće oko 600 000 KM – napominje načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Zbog asfaltiranja lokalnog puta u Gornjem Zalukoviku,danas (08.03.) te  11. i 12. marta,biće obustavljen saobraćaj u periodu od 08:00h do 16:00h .

Radovi na asfaltiranju puta su dio projekta izgradnje sistema vodosnabdjevanja ski-centra “Igrišta”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button