ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Nestandardni saobraćajni znakovi uskoro u Milićima i Derventi

U cilju povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, ne nekoliko lokacija u opštini Milići biće postavljeni nestandardni saobraćajni znakovi koji će upozoravati vozače da voze preko dozvoljene brzine ili da je u blizini škola. Majo Jerković službenik zadužen za bezbjednost saobraćaja u opštini Milići i saradnju sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS  kaže da će pomenuta aktivnost biti realizovana uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

„U decembru prošle godine aplicirali smo kod Agencije za bezbjednost saobraćaj RS za ovaj projekat.  Radi se o postavljaju sistema za detekciju i prikaz brzine kretanja vozila sa nestandardnm znakom ograničenja brzine i trepćućim svjetlima, znakom škola i znakom djeca na putu koji će biti realizovan u narednom periodu. Ovi znakovi će biti postavljeni u ulici Cara Dušana,Petra Petrovića Njegoša i Svetog Nikole i u naselju Derventa. Smatramo da će ovi saobraćajni znakovi povećati pažnju učesnika  u saobraćaju. Vrijednost projekta je 21 000 KM od čega 10 000 KM izdvaja Agencija a ostatak sredstava Opština Milići. Pribavljena načelna saglasnost JP „Putevi Republike Srpske“ i naručen Glavni saobraćajni projekat kod izabranog ponuđača „Pro-Via“ Bjeljina. Realizacija kompletnog projekta trebalo bi da bude završena za 60 dana“ – kaže Jerković.

Jerković podsjeća da je u toku uređenje lokacije za deponovanje vozila koja su od strane policije oduzeta i koja su do sada bila lagerovana ispred objekat policijske stanice Milii, praktično u centru grada.

„To su vozila koja su oduzeta ili su učestvovala u saobraćajnim nezgodama. Uredili smo prostor kod bivšeg Intala gdje će vozila biti deponovana. Na ovaj način ćemo dobiti i više slobodnih parking mjesta a i izbjećemo ružan prizor, posebno vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama“ – navodi Jerković.

Projekat izgradnja „Sistema za detekciju i prikaz brzine kretanja vozila sa nestandardnm znakom ograničenja brzine i trepćućim svjetlima, znakom škola i djeca na putu“ u opštini Milići, apliciran je tokom decembra prošle godine Agenciji za bezbjednost saobraćaja RS.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button