ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Osnovci posjetom komunalnom preduzeću obilježili Dan voda

Danas se obilježava Svjetski dan voda –  22. mart,  a tim povodom učenici III i IV razreda OŠ “Aleksa Jakšić” Milići juče su posjetili AD “Komunalno” Milići . Direktor komunalnog preduzeća Zoran Stjepanović kaže da su djeci objasnili kako funkcioniše sistem vodosnabdjevanja i dodao da teritorija Opštine Milići raspolaže dovoljnim količinama vode.

dan voda - ad komunalno

“Imali smo dosta zanimljivih pitanja koja su nam djeca postavljala, tako da nam je ovo bio jedan vrlo lijep dan i lijepo iskustvo” – kaže direktor AD “Komunalno” Milići Zoran Stjepanović i dodaje da teritorija Opštine Milići raspolaže dovoljnim količinama vode.

“Imamo sreću da raspolažemo dovoljnim količinama vode i nadamo se da nećemo imati problema ni u budućnosti” – dodao je Stjepanović.

Nikolija Mišić učenica četvtog razreda, nosila je poruku u obliku kapljice vode koja glasi : „Čuvaj me, jer bez mene nema života!“.„Ako se voda ne prečisti ne  možemo da je pijemo. U komunalnom smo naučili kako da štedimo vodu, kako ona dolazi do naših kuća i stanova“ – kaže Nikolija.

dan voda - ad komunalno

„Ako je voda prljava možemo se razboliti, kao recimo ljudi u Africi koji imaju taj problem“ – kaže Lana Perišić koja je sokove zamijenila vodom.

„Danas smo došli ovdje u komunalno da bi naučili nešto o vodi što nismo znali. Ja pijem 2-3 litra vode dnevno, ponekad popijem poneki sok“ – kaže Đurđina Ponjarac koja je nosila poruku sa natpisom – „Voda život znači!“

dan voda - ad komunalno

Tina Cvjetković čevrti razred, prvi put je u komunalnom preduzeću. „Saznala sam čime se komunalno bavi, to nisam ranije znala“ – kaže Tina.

„Voda nam je neophodna za vodeni saobraćaj, za piće, za higijenu itd. ” – kaže Nađa Simić učenica trećeg razreda.

Teodora I Milica Obućina, takođe učenice trećeg razreda, kažu da je jako bitno da imamo čistu vodu.

„Treba da čuvamo vodu i našu planetu Zemlju“ – kaže Nađa Marković.

„Vodu čuvamo tako što ne bacamo smeće. Ako nema u blizini kontejner ili kanta, ja svoje smeće stavim u džep do prvog kontejnera” – kaže Magdalena Petrović.

“Mene je zanimalo koliko imaju kamiona za odvoz smeća i kako se zovu. Rekli su mi i koliko smeća mogu da prevezu i govorili su da čiste vodu uz pomoć nekih hemikalija” – kaže Milooš Madžarević.

Svjetski dan voda ove godine se obilježava pod motom “Voda za mir!”.

Osnovci su juče obilježili i Svjetski dan šuma.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button