ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Ozvaničen početak kampanje posvećene bezbjednosti vozača traktora

Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske i bijeljinskog Auto-moto društva „Sigurnost“ su u mjestu Ljeskovac kod Bijeljine ozvaničili početak republičke preventivne kampanje posvećene bezbjednosti vozača traktora i drugih poljoprivrednih mašina na javnim putevima.

Povodom zvaničnog početka kampanje „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“, okupljenim vozačima traktora održano je predavanje i podijeljena su im žuta rotaciona svjetla.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović rekao je da je ovo važna kampanja koja se organizuje godinama i da nastoje da obiđu što više gradova.

„Krećemo iz Bijeljine, a ove godine smo predvidjeli i Zvornik, Ugljevik, Krupu na Uni, te Kozarsku Dubicu. Smatram da je tema ovog predavanja aktuelna s obzirom na to da određen broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju traktoristi ima fatalan ishod, posebno noću kada su neosvijetljeni“, rekao je Petrović novinarima.

On je naveo da jedna banalna stvar kao što je žuto rotaciono svjetlo može da spasi mnoge živote, te da je neophodno podići svijest ljudi o potrebi osvijetljenosti vozila.

Komandir saobraćajne policije Pajo Trifković rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uvijek podržava kampanje preventivnog karaktera.

„Cilj sprovođenja ove aktivnosti je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj poboljšljnjem bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima. Istovremeno, pokušavamo da utičemo na svijest vozača traktora, posebno sada na početku proljećne sjetve“, rekao je Trfković i dodao da traktoristi moraju prije svega da povedu računa o tehničkoj ispravnosti svojih vozila.

Jelica Lubura iz Auto-moto saveza Republike Srpske rekla je da u realizaciji kampanje, koja će trajati do 31. marta, učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agencija za bezbjednost saobraćaja, te AMS sa auto-moto društvima i lokalne zajednice.

AMS RS

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button