ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Pripadnici PU Zvornik u akciji darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Zvornik su juče i danas u Odjeljenju za transfuziju krvi u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Zvornik dobrovoljno darivali krv. 

“Ova akcija ima tradicionalni karakter i današnjoj se prijavilo 25 pripadnika PU Zvornik. U redovima ima službenika koji su duguogodišnji davaoci i koji su ovu tečnost darivali više desetina puta. Izdvojila bih Danila Mirkovića koji je krv dao 67 puta. Činjenica je da Policijski službenici tokom cijele godine kontinuirano daruju krv nezavisano od sprovođena ovakvih akcija što pokazuje spremnost da pruže pomoć u svakom trenutku, naglasila je Jelena Ivanović portparol PU Zvornik.

Dalibor Lipovac, doctor u zvorničkoj transfuziji je rekao da su rezerve krvi odlične, osim O-negativne, zahvaljujući akcijama.

“Prošle sedmice su doborovoljni davaoci bili učenici i zaposleni škole “Petar Kočić”, prije njih i TŠC. U toku ove nedelje imamo akciju u Bratuncu, 4.aprila u Milićima dok smo 12.aprila u Vlasenici. U ovom periodu rezerve krvi su na dobrom nivou upravo zahvaljujući ovakvim akcijama. Koristim priliku da se zahvalim ljudima koji daruju krv redovno i pozivam sve one koji nisu da se pridruže ovom humanom činu”, istakao je Lipovac.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button