ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Pripremni program u Milićima pohađa 42 budućih prvačića

Pripremni program za djecu u godini pred polazak u školu, u OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima, pohađaće 42 djece, koja u septembru kreću u prvi razred. Direktor škole Radomir Madžarević kaže da će Program biti realizovan u dva termina – 09:00-12:00h i od 12:00h-15:00h.

program - pripremni program milići

“Odlučili smo da još ovu godinu relizujemo Program, za iduću nisam siguran jer nemamo baš uslove. Drago nam je da imamo 42 polaznika, rasporedii smo ih u dvije grupe. Roditeljima koji rade, izaći ćemo u susret ukoliko ne mogu na vrijeme da dođu po dijete. Neće biti problem da voditelj programa ostane duže sa djetetom u školi. Moram istaći da je Vlada RS svakoj školi dodijelila sredstva za realizaciju Programa. Mi smo dobili nekih 5000 KM, danas nam stižu potrebni materijali i vjerujemo da će Program biti uspješno proveden” – kaže Madžarević.

Budući prvačići imaće priliku da se do 31.maja pripreme za ono što ih čeka u septembru. Veljko Jovanović ima pet godina i polaznik je programa.

„Sviđa mi se jer ima puno drugara. Znam pisati i očekujem sve najbolje u školi“ – kaže Veljko.

Veljkova majka Snežana kaže da je i prethodno dvoje djece bilo obuhvaćeno programom.

„Praksa je pokazala za prethdono dvoje djece da je Program jako koristan, stoga smo se odlučili da i treće dijete ide sa svojim drugarima, vršnjacima. Očekujem sve najbolje, da se djeca uklope, da taj septembar dočekamo sa što manje stresa“ – kaže Snežana.

Predškolski program u OŠ “Aleksa Jakšić u Milićima povjeren je učiteljici Dejani Trišić Mitrović koja već ima iskustva, kako u razrednoj nastavi tako i u vođenju Programa.

„Ove godine je novost što vodim sama obje grupe. Očekujem da ćemo imati uspješna tri mjeseca. Program je jako bitan kao odskočna daska za polazak u prvi razred. Djeca prvenstveno steknu nova drugarstva, radne navike, nauče da funkcionišu u timu i želim im dobrodošlicu“ – kaže učiteljica Dejana.

“Aleksa Jakšić” u Milićima treću godinu provodi Pripremni program za djecu u godini pred polazak u školu. Ranije je Program realizovan u sklopu obdaništa „Poletarac“ ali zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, to je povjereno školi.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button