ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Recitatorsko takmičenje “Stihovima obojimo proljeće”u Narodnoj biblioteci Zvornik

Povodom Međunarodnog dana poezije i početka proljeća, Narodna biblioteka Zvornik po drugi put je organizovala recitatorsko takmičenje „Stihovima obojimo proljeće“. Učestvovalo je 66 učenika iz 5 osnovnih škola sa područja grada Zvornika.

Pobjednici takmičenja su: Nina Slavkić iz OŠ „Sveti Sava“ Zvornik-prvo mjesto, Aulona Hodaj iz OŠ „Petar Kočić“ Kozluk-drugo mjesto i Kosta Bešenji iz OŠ „Sveti Sava“ Zvornik-treće mjesto.

“Pobjednicima recitatorskog takmičenja uručili smo priznanja i poklon bonove, a svim školama zahvalnice. Svi recitatori dobili su besplatnu godišnju članarinu u NBZ. Zahvaljujemo se svim učesnicima, učiteljima i direktorima škola koji su doprinijeli obilježavanju ovog dana”, poručili su iz Narodne biblioteke u Zvorniku.

Kada dijete naviknemo da redovno posjećuje biblioteku u potrazi za knjigama, možemo biti ponosni jer smo učinili dobro djelo. Zvornička biblioteka se trudi raznim aktivnosti privući najmlađe članove naše zajednice, a uspješnost biblioteke leži u njenom odnosu sa zajednicom. Čestitamo biblioteci na još jednom uspješnom koraku koji je napravljen prema najmlađim stanovnicima Zvornika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button