BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaSvijetVijesti

Šesti put Vlasenica dio trke “Beograd-Banjaluka”, cilj druge etape

Vlasenica će po šesti put biti dio bisciklističke trke “Beograd-Banjaluka” – potvrđeno je na juče održanoj konferenciji za medije u Vlasenici. Direktor trke Vladimir Kuvalja kaže da je Vlasenica domaćin cilja druge etape koja stratuje u Zvorniku.

beograd-banjaluka - trka etapa Vlasenica 2024

“Hvala načelniku opštine Vlasenica. Nama je važno da trka “Beograd-Banjaluka” promoviše najljepše opštine Republike Srpske. Moj prijatelj Željko Lukić je taj koji je doveo trku u Vlasenicu. Trka staruje 18.04. iz Beograda do Bijeljine, jedna sprinterska etapa ne previše zahtjevna. Zatim se karavan seli u Zvornik. Od Zvornika do Bratunca, etapa će biti jedna od najljepših po krajoliku, zahtjevna, ali najljepša . Dužina etape je 150 km. Startujemo iz Zvornika preko Bratunca, Papraće i Šekovića do Vlasenice. Već se razmišlja da se sledeće godine etapa završi na Igrištima da bude još teža. Zbog čega to govorim ? Etapa nakon Vlasenice stratuje iz Višegrada preko Rudog, Rogatice, Sokoca i do Jahorine, teža nego dan prije, puna uspona. Tako da ne sumnjam da će načelnik nešto uraditi po tom pitanju. Mi ćemo naravno i ove godine uraditi sve u organizacionom smislu da trka protekne u najboljem mogućem redu. Svaka opština u koju sam ovih dana ušao pokazuje našu Republiku Srpsku, da imamo dobre ljude, lijepe krajeve, dobri smo domaćini . Poslednja etapa se vozi od Doboja do Banjaluke i opet je to prilika za sprintere da se dokažu i odnesu bodove” – rekao je Kuvalja i dodao da na trci učestvuje nekoliko ruskih takmičara u ekipama Zapadne Evrope a dolazi i tim Astana iz Kazahstana.

Željko Lukić potpredsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske napominje da i ove godine Srpska ima nacionalni tim.

beograd-banjaluka - trka etapa Vlasenica 2024

“Za sada je sigurno da će u timu biti Đorđe Kupusović, Davor Tubić i Goran Stevanović a potvrda ostalih se očekuje u narednim danima, nastupićemo sa najboljim timom. Cilj je da se domognemo nekih od majica, iako se borimo se sa najjačim ekipama” – kaže Lukić.

Trka “Beograd-Banjaluka” od velike je važnosti za njegovanje specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije a kao značajan sportsk i događaja, idealna je prilika za turističku promociju Vlasenice – kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

beograd-banjaluka - trka etapa Vlasenica 2024

“Zadovoljstvo mi je da sam u ulozi domaćina, da opština Vlasenica bude po šesti put domaćin ovog događaja koji povezuje RS i Srbiju i sve ove opštine. Događaj koji daje najbolju poruku. Ova trka ne samo da živi već iz godine u godinu je bolja i bolja. Naš cilj u Vlasenici je da kroz trku, promovišemo na najbolji mogući način Vlasenicu, ski-centar Igrišta i Republiku Srpsku. Opština Vlasenica će dati svoj maksimum, vi znate da smo se i do sada pokazali kao najbolji domaćini. Organizacija će biti na najvišem nivou. Sad imamo i Trg sa kojeg ćemo poslati najljepšu sliku iz Vlasenice i zato će ova trka upravo završena na Trgu” – poručio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. 

Ovogodišnje izdanje biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” na programu je od 18. do 21. aprila. Prva etapa kreće iz Beograda do Bijeljine. Potom se karavan seli u Zvornik na dionicu prema Vlasenici. Zatim slijedi najteža etapa od Višegrada preko Rudog do Jahorine, dok je finiš 21. aprila od Doboja do Banjaluke. Kao i svih prethodnih godina učestvovaće maksimalan broj od 175 biciklista (25 timova) iz 30 zemalja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button