ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Skupština opštine Milići realizovala plan i program rada za 2023.g.

Tokom prošle godine Skupština opštine Milići je zasjedala šest puta a Program rada, predviđen za 2023.godinu u potpunosti je realizovan. Predsjednik lokalnog parlamenta Predrag Sušić kaže da je osim redovnih održana svečana sjednica Skupštine opštine povodm 31.marta – Dana opštine.

„Generalno mogu da budem zadovoljan. Posebno kada su odbornici u pitanju. Imali su velikog strpljenja i adekvatnu razmjenu mišljenja i mogu reći da je „isplivala“ ta zajednička kohezija kada su u pitanju odluke koje je Skupština opštine donijela i koje su svakako usmjerene u korist građana“ – kaže Sušić.

Pri Skupštini opštine Milići funkcioniše 14 radnih tijela koja čine osam komisija, dva odbora, tri savjeta i kolegijum Skupštine.  Sušić navodi da članovi radnih tijela zasjedaju po potrebi.

„Kada su u pitanju Komisije, zasjedale su one koje su imale potrebu.Najviše posla imaju Komisije koje se odnose na imenovanja i statutarna pitanja. Generalno, zadovoljan sam i očekujem da u narednom periodu bude nastavljen kontinuitet rada“ – kaže Sušić.

Na pitanje da li je bilo kršenja Etičkog kodeksa, Sušić napominje da Komisija za ocjenu etičnosti nije imala posla.

„Nekad se desi malo žustrija rasprava ali to je u granicama normale i nije bilo kršenja Poslovnika. Još jednom ponavljam da su odbornici tokom zasjedanja u prošloj godini bili jako korektni i da su aktivno učestvovali u radu Skupštine opštine Milići“ – zaključio je predsjednik Skupštine opštine Milići Predrag Sušić.

Skupština opštine Milići broji 19 odbornika.

Informacija o radu Skupštine opštine Milići usvojena je na dvadesetoj redovnoj sjednici SO.

Takođe usvojena je Informacija o radu Policijske stanice Milići za 2023. godinu, Izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske – Sjedište zamjenika Vlasenica za 2023. godinu, Informacija o realizaciji Godišnjeg programa rada JU Osnovna škola „Aleksa Jakšić“ Milići na kraju prvog polugodišta školske 2023/2024 godine,Informacija o realizaciji Godišnjeg programa rada JU Srednjoškolski centar „Milutin Milanković“ Milići na kraju prvog polugodišta školske 2023/2024 godine,Informacija o realizaciji Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (2018-2023.), Informacija o realizaciji Strategije razvoja opštine Milići za period 2023-2030 godina, Prijedlog Zaključka o pristupanju izrade Strategije razvoja za mlade, Informacija o stipendiranju učenika i studenata za školsku 2023/2024 godinu,Izvještaj o radu Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Milići za 2023. godinu i Prijedlog Odluke o usvajanju Plana utroška sredstava od naknada za zaštitu od požara za 2024. godinu. ODbornici su usvojili i Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ Milići te Prijedlog Rješenja o imenovanju Komisije za sprovođenje konkursne procedure za imenovanje članova JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ Milići.

Možda će vas zanimati i tekst : Načelnik zadovoljan realizacijom zacrtanih ciljeva – odbornici prihvatili Izvještaj za 2023.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button