ističemoRegija BiračVijesti

Tri prva i tri druga mjesta na opštinskom takmičenju iz fizike za učenike OŠ “Sveti Sava”Zvornik

Na opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Roćeviću školu “Sveti Sava”Zvornik je predstavljalo ukupno šest učenika, po dva u sedmom, osmom i devetom razredu.

U sedmom razredu učenik odjeljenja 7-1 Ognjen Ristić ubjedljivo je osvojio prvo mjesto sa 86 bodova. Drugoplasirana je bila Irina Pisić, takođe iz odjeljenja 7-1, koja je imala tri boda više od trećeplasirane Helene Jović iz škole „Petar Kočić“ iz Kozluka.

U konkurenciji osmog razreda prvoplasirani je bio Marko Zarić učenik odjeljenja 8-5 koji je sakupio 31 bod, dok je drugo mjesto pripalo Momčilu Petkoviću sa 20 bodova. Aleksa Dragutinović iz Škole „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka bio je treći sa 9 osvojenih bodova.

Među učenicima devetog razreda najbolja je bila Anastasija Blagojević iz 9-2 sa 90 bodova, drugoplasirani je bio Marko Mlađenović učenik odjeljenja 9-3 sa 57 bodova, dok je 40 bodova Slavka Jovića iz JU OŠ „Vuk Karadžić“ iz Roćevića bilo dovoljno za treće mjesto.

Učenike sedmog i devetog razreda je pripremao nastavnik Dejan Radulović, a učenike osmog razreda nastavnica Željana Krstović.

Istog dana je u JU OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici održana opštinska manifestacija „Ćirilice, čedo moje!“. Tim škole “Sveti Sava” u sastavu Jovana Petrović, Tanja Jovanović, Ivan Stepanović i Nikolina Đurić, predvođen nastavnicom Mirjanom Pendić zauzeo je drugo mjesto. Pobjednik manifestacije bila je JU OŠ „Nikola Tesla“ iz Pilice koja se plasirala na regionalnu manifestaciju, saopšteno je iz škole.

Čestitamo učenicima i nastavnicima na izvanrednim rezultatima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button