ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Bratuncu “April-mjesec čistoće 2024”

Kao i svake godine Opština Bratunac u saradnji sa komunalnim preduzećima i ostalim javnim ustanovama, zajednicama etažnih vlasnika, mjesnim zajednicama, organizacijama civilnog društva i građanima organizuje ekološku akciju „APRIL – MJESEC ČISTOĆE 2024.“

U okviru rasporeda početnih planiranih aktivnosti u sklopu akcije koja će trajati tokom cijelog mjeseca aprila prvog dana planirano je čišćenje i uređivanje dvorišta ispred školskih i predškolskih ustanova, parkovskih površina i dječijih igrališta u užem centru grada, gradskog stadiona sa pranjem sportskih terena

Čišćenje i uređivanje privatnih dvorišta i balkona, javnih i privatnih površina i prostora koji pripadaju kolektivnim stambenim jedinicama, pravnim licima i javnim ustanovama i javnih površina u mjesnim zajednicama zakazano je za 6. april. Lociranje i čišćenje divljih deponija sa postavljanjem upozoravajućih tabli zabrane odlaganja otpada.

Proljećna šetnja planinarsko-pješačkom stazom do Čauša u planu je 7. aprila. Apelujemo na sve javne ustanove i ostala pravna lica, organizacije civilnog društva, zajednice etažnih vlasnika kao i građane, da uzmu što masovnije učešće u ovoj akciji kako bi rezultati bili što efikasniji. Održavajmo čistu i zdravu sredinu kako bismo imali zdravo društvo a prije svega zdrav naraštaj.


O daljim aktivnostima i planovima u okviru ove ekološke akcije, blagovremeno ćemo obavjestiti javnost, stoji u saopštenju opštine Bratunac.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button