ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Bratuncu održan prijem za roditelje novorođenčadi


Svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi održan je danas kod načelnika opštine Bratunac Lazara Prodanovića.

Na prijemu su bili roditelji koji su podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac. Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći danas su uručena za 18 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji, saopšteno je iz opštine Bratunac.

Pet majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta, šest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta, 4 majke iznose od 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta, 2 majke iznose od 1.000 KM za rođenje četvrtog djeteta i jedna majka iznos od 2000 KM za rođenje blizanaca, četvrtog i petog djeteta.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu, kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih da ostaju na prostoru ove opštine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button