ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

U Zvorniku promovisana knjiga „Radost pokajanja“

U zvorničkom Domu omladine promovisana je zbirka odabrane duhovne poezije „Radost pokajanja“ autora Nevena Milakovića iz Bara. Milaković je rekao da pjesma koja se ne nađe među koricama je kao siroče, kao da je niste ni napisali.

Podsjetivši da je prošle godine promovisao zbirku odabrane rodoljubive poezije „Vila s Košara“, Milaković je rekao da pjesma koja nije izašla iz duše, pjesmu koju nije duša iznjedrila nije poezija, nego lijepo slaganje riječi.

„Dakle, moje pjesme je iznjedrila duša i rodoljubive i duhovne i ljubavne, pa ima i kafanskih i boemskih pjesama“, rekao je Milaković, poručivši mladima pa i stvaraocima da žive svoje djelo ne samo u poeziji nego i u stvarnosti da budu ono što jesu a ne samo po potrebi.

On je najavio da će uskoro izaći nova zbirka odabrane ljubavne poezije.

Milaković je podsjeto da je prve svoje stihove izgovorio, a ne napisao, u trećoj godini života kada su ga starija sestra i majka nešto ružile, da bi on istrčao nezadovoljan i pokucao na očeva vrata govoreći: Tata, tata otvori mi vlata/ tutu mene, ubiše me žene.

Recenzent Miloš Janković je napisao da, ako u savremenoj srpskoj poeziji postoji knjiga koja je cjelokupnom svojom unutrašnjošću okrenuta ka onom suštinskom, duboko ličnom bogotragalašvu i iskrenoj želji za nepatvorenim bogousličenjem – onda je to najnovije stihotvorenije Milakovića, naslovljeno kao „Radost pokajanja“.

Direktor izdavačke kuće „As oglas“ iz Zvornika Dejan Spasojević rekao je da je zbirka odabrene duhovne poezije „Radost pokajanja“ jedna od najboljih iz te oblasti, za šta je potreban talenat, duhovno i iskustvo crkvenog života.

Milakoviću je izdavač „As oglas“ za knjigu „Vila s Košara“ uručio priznanje „Knjiga godine“, koja je promovisana prošle godine u Zvorniku, u konkurenciji od 70 izdanja.

(Info Birač)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button