ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Uspeh učenika OŠ “Desanka Maksimović” Čelopek na konkursu “Umetnost pisma – KALIGRAFIJA”

Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Udruženje vojvođanskih učitelja raspisali su Republički kaligrafski konkurs sa međunarodnim učešćem “Umetnost pisma – KALIGRAFIJA”.  Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Čelopeka osvojili su dvije nagrade na ovom konkursu, potvrdila je za radio Magic mentor Jelena Erić.

U kategoriji osnovnih škola Milica Pavlović, koja pohađa 6.razred, osvojila je drugo mesto u kategoriji petih razreda osnovne škole i Miljana Trišić, koja pohađa 8.razred. osvojila je treće mjesto u kategoriji sedmih razreda. Mentor Jelena Erić dobila je diplomu za uspješan kaligrafski mentorski rad u više kategorija.

“Zadovoljna sam uspjehom svojih učenika, posebno ako imam u vidu da se oni kaligrafijom bave tek par meseci. Ostvariti ovakav uspjeh na Republičkoj smotri sa međunarodnim učešćem je potvrda predanog rada mojih učenika. Nadam se još većim uspjesima u nekim narednim smotrama i takmičenjima”, rekla je Jelena Erić.

Na konkurs je pristiglo 736 kaligrafskih radova učenika osnovnih, srednjih škola i nastavnika iz Republike Srbije, Republike Srpske i Hrvatske.

Direktor škole Sanja Tanacković, čestitala je učenicima i mentoru na osvojenim nagradama.

“Ovo je prva godina postojanja kaligrafije u našoj školi pa je samim tim i uspjeh naših učenika i njihovog mentora još veći i značajniji. Ponosna sam što imamo ovakve učenike i nastavnike koji predstavljaju našu školu i promovišu svoj i naš rad, ne samo u državi, nego i regionu”, istakla je Sanja Tanacković, direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović”Čelopek.

Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja rukom uz pomoć  pera, kista, tinte ili nekog drugog pribora za pisanje.

Čestitkama se pridružuje i Radio Magic!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button