BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaSportSvijetVijesti

Zvornički Sokolovi i džudisti iz Gacka najuspješniji na Međunarodnom džudo turniru “Milići Open 2024”

Džudo klub “Milići” osvojio je dvije zlatne,dvije srebrne i pet bronzanih medalja na Međunarodnom džudo turniru “Milići Open 2024” koji je u organizaciji milićkog kluba održan u subotu u Milićima.

Zlatom su se okitile Andrea Avramović u kategoriji poletarki do 32 kg i Anđela Avramović u kategoriji starijih djevojčica do 36 kg.

Srebro su osvojili: Luka Lalović u kategoriji poletaraca do 25 kg i Andrija Trivković u kategoriji mlađih dječaka do 60 kg.

Bronza je pripala : Ivani Mišić u kategoriji poletaraca do 46 kg, Dušanu Sariću u kategoriji poletaraca do 31 kg, Relji Laloviću u kategoriji poletaraca do 46 kg, Luki Mišiću u kategoriji mlađih dječaka do 31 kg i Iliji Joloviću u kategoriji mlađih dječaka do 42 kg.

Najuspješnija ekipa na turniru u kategoriji poletaraca, starijih dječaka i djevojčica te kadeta, bila je  ekipa Sokolovi iz Zvornika a kada su u pitanju mlađi dječaci i djevojčice, najuspješnija je ekipa iz Gacka.

džudo - Milići open 2024

Na turniru je učestvovalo oko 250 takmičara iz Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Blaženka Markota trenerica u Džudo klubu “Olimp” Vinkovci kaže da je sedam takmičara ovog kluba učestvovalo na turniru sa kojeg su ponijeli 3 zlatna, 2 srebrna i 2 bronzana odličja.

džudo - Milići open 2024

“Pa općenito u klubu imamo jako kvalitetne natjecatelje. Imamo državnu prvakinju I dva viceprvaka, oni nisu sa nama ovdje na ovom natjecanju ali i danas očekujemo dobre rezultate i dobro druženje“ – kaže Markota i dodaje da Džudo klub “Olimp” postoji pet godina, te da su prvi put u Milićima.

Na turniru u Milićima takmičila se i balkanska šampionka Dunja Grubačić iz Džudo kluba “Slavija”.

džudo - Milići open 2024

“Prošle godine na Prvenstvu u Rumuniji sam osvojila zlato. Treniram pet-šest godina a treninzi se odvijaju 4 puta sedmično” – kaže dvanaestogodišnja Dunja, koja je u Milićima osvojla zlato i napominje da je džudo, savršen sport.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Dražen Subotić kaže da je Savez podržao turnir usvajanjem ovog sportskog događaja u kalendar takmičenja.

džudo - Milići open 2024

“Što se tiče Džudo kluba “Milići” želim da ih pohvalim i za organizaciju i trud koji pružaju Savezu i što se tiče rezultata. Sigurno ćemo u Milićima da organizujemo i druge, mnogo veće turnire, težićemo ka tome “ – kaže Subotić.

Ognjen Pavlović predsjednik Džudo saveza BiH kaže da je u poslednjih nekoliko godina, džudo sport omasovljen a Savez se trudi da pruži podršku u svakom pogledu.

džudo - Milići open 2024

“Svakako da znače ovakvi događaji. Evo, zadnjih par godina je porastao broj džudo klubova. Trudimo se da sa opreomom sa logistikom podržimo klubove, da podržimo turnire. Ovakvi turniri su dobro mjerilo za neka jača takmičenja. Svi smo mi počinjali na ovakvim turnirima i sigurno će neko od ovih klinaca sutra biti šampion i sjećaće se rado turnira u Milićima i drugih turnira” – kaže Pavlović i napominje da ove godine očekuju dvije norme za Olimpijadu jer je džudo najtrofejniji sport.

Pokrovitelj Turnira bila je Opština Milići a načelnik opštine Marko Savić  kaže da je ovo još jedan u nizu događaja koji obogaćuje društveni život.

džudo - Milići open 2024

“Ovo je prije svega bila inicijativa lokalnog kluba koji bilježi dobre rezultate i naravno da mi uvijek ovakve inicijatve prihvatamo, trudeći se da donesemo određene sadržaje. Smatramo da ćemo sa ovakvim priredbama nadahnuti djecu da se bave sportom, možda baš i ovim sportom” – kaže načelnik Savić koji je svojevremeno trenirao džudo.

Međunarodni džudo turnir “Milići Open 2024” održan je u dvorani Sportskog centra u Milićima a domaćini su se potrudili da sve bude na visokom nivou.

džudo - Milići open 2024

“Uspjeli smo pripremiti borilišta, pripremiti prostor. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu” – kaže direktor Sportskog centra Milići Mirko Simić.

Predsjednik Džudo kluba “Milići” i trener Milan Savić kaže da je turnir u Milićima bio provjera takmičara pred predstojeće Prvenstvo za kadete i mlađe pionire koje će biti održano 23.marta u Sokocu.

“Na turniru je nastupilo naših 18 takmičara pretežno poletarci, mlađi pioniri i stariji. Ovo je provjera za Prvenstvo RS” – kaže Savić i podsjeća da je Džudo klub “Milići” bio domaćin seniorskog prvenstva RS 2015. godine a godinu kasnije turnir je organizovan pod pokroviteljstvom kompanije “Boksit”.

Prije zvaničnog otvaranja, predsjednik milićkog kluba Milan Savić uručio je zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Zahvalnice za pomoć u dosadašnjem radu Džudo kluba “Milići”

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, Predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović, Sportsko društvo Milići – Predrag Sušić, Javni prevoz “BMS” – Branka Madžarević Stupar, Džudo klub “Srpski soko” Zvornik – Dragan Božović, Džudo klub “Rajko Kušić” Pale – Stojan Rističević, Džudo klub “Sokolovi” Zvornik – Ognjen Pavlović, Stefan Milić – Milići i Radenko Jovičić – Vlasenica.

Zahvalnice za održavanje turnira “Milići Open 2024”

Načelnik Opštine Milići – Marko Savić, Predsjednik Džudo saveza RS – Dražen Subotić, ŠG “Milići” – Zoran Kipić, “Korund” d.o.o. Milići – Bojan Crnogorac, AD “Komunalno” Milići – Zoran Stjepanović i Sportski centar Milići – Mirko Simić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button