ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Zvornik 10. i 11. maja domaćin ,,Sportskih igara mladih“

Zvornik će 10. i 11. maja biti domaćin i pokrovitelj „Sportskih igara mladih BiH“, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića i predstavnika ove manifestacije. 

Učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja cijelog grada nadmetaće se u pet sportskih disciplina – atletici, fudbalu, košarci, odbojci i igri između dvije vatre. 

Takmičenje u atletici biće održano 10. maja u okviru „Dana sporta“ u glavnoj gradskoj ulici, a takmičiće se učenici od prvog do petog razreda. Nadmetanja u ekipnim sportovima biće održana dan kasnije u Rekreativno sportskom centru.

Ponosan sam na činjenicu da je naš grad već 13 godina sastavni dio ove manifestacije, poručio je gradonačelnik Bojan Ivanović. 

– Pozivam sve zvorničke osnovce da učestvuju u najmasovnijem događaju ove vrste u Jugoistočnoj Evropi i iskažu svoj talenat i umijeće, ali prije svega uživaju u druženju i zabavi. U programu ovogodišnjih igara učestvovaće i djeca sa posebnim potrebama i na to sam naročito ponosan, jer sva djeca zaslužuju jednaku šansu – istakao je Ivanović. 

Pobjednici takmičenja u Zvorniku obezbijediće učešće na velikom finalnom takmičenju koje će se tokom juna i jula održati u Sarajevu. 

– Cilj „Sportskih igara mladih“ je promocija sporta, druženja i zajedništva. Vjerujemo da će odziv u Zvorniku biti veliki. Želja nam je da ukažemo na značaj bavljenja sportom i uopšte značaj fizičke aktivnosti u vremenu kada je pažnja djece i mladih zaokupljena, prije svega, kompjuterima, telefonima i tabletima – izjavio je menadžer „Sportskih igara mladih BiH“, Anel Bulutović. 

Ovogodišnje „Sportske igre mladih“ biće održane u 45 lokalnih zajednica u BiH i okupiće više desetina hiljada učenika.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button