ističemoRegija BiračSportVijesti

Anđela Stanković i Dejan Erić najbolji sportisti 2023. u opštini Milići

Anđela Stanković iz Karate kluba “Zanshin” i Dejan Erić iz Košarkaškog kluba “Milići” najbolji su sportisti u 2023.godini u opštini Milići. Stankovićeva je i prošle godine ponijela titulu sportiste godine. (za 2022.).

Anđela Stanković kaže da u Karate klubu “Zanshin” trenira od 2016.godine. „Priznanje mi puno znači. I prošle  godine sam ponijela ovu titulu a pretprošle sam bila u kategoriji najperspektivniji sportista godine. Prošle godine sam osvojila osam medalja, od kojih bih izdvojila tri republičke – bronzane medalje, te dvije regionalne zlatne medalje” – kaže četrnaestogodišnja Anđela.

sportisti - najbolji u 2023.

“Treniram od prvog razreda osnovne škole. Priznanje mi puno znači. Prošle godine proglašen sam za najperspektivnijeg igrača” – kaže trinestogodišnji Dejan Erić.

sportisti - najbolji u 2023.

Najbolji i najperspektivniji sportisti u 2023. proglašeni su na Smotri sportista, koju su organizovali Sportsko društvo, Sportski centar i opština Milići.  U kategoriji najperspektivniji sportisti priznanje je dobilo 15 sportista. Luka Lalović je uz Jovanu Štrbac najperspektviniji je u Džudo klubu “Milići”.

“Ovo priznanje mi znači puno. Nastaviću da se takmičim i da osvajam medalje” – kaže  osmogodišnji Luka.

sportisti - najbolji u 2023.

Iz Karate kluba “Zanshin”, priznanje najperspektivni sportista, dobile su Jelena Jurošević i Mihajla Đurić.

“Priznanje mi jako znači i daje mi više motivacije za dalji uspjeh” – poručuje Mihajla.

“Treniram od 2018.godine. Ovo mi nije prvo priznanje, bilo je i pretprošle godine. A što se tiče uspjeha u prošloj godini, osvojila sam devet medalja” – kaže Jelena.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je smotra sportista u stvari smotra ponosa opštine Milići.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospodinu Zoranu Džinkiću, koji je na neki način idejni tvorac smotre sportista. Ovo nije samo smotra sportista već smotra ponosa opštine Milići. Impozantno je vidjeti ovoliki broj djece koja treniraju u sportskim klubovima, čestitam im svima na zalaganju. Mi se trudimo svake godine da povećavamo budžetska sredstva koja izdvajamo za rad klubova, kako kroz finansiranje takmičarskih aktivnosti, tako i kroz izgradnju infrastrukture. Imali smo značajne investicije u poslednje vrijeme. Saniran je sportski teren sa bergo podlogama, uređen je sportski teren u Derventi, a radi se i na izgradnji sportskog terena u Vukšić Polju, jer želimo da sport bude prisutan u svakom dijelu opštine. Od rekreativnog sadržaja započeli smo uređenje zabavnog parka na Ušću, u procesu smo rješavanja imovinskih odnosa da bi nastavili i završili radove, a prošle godine smo aktivirali i sankalište sa idejom cjelogodišnjeg sadržaja“ – kaže načelnik Marko Savić.

Na smotri sportista, koja se drugu godnu zaredom organizuje, predstavilo se oko 400 sportista iz 8 klubova – kaže Mirko Simić direktor Sportskog centra Milići.

“U narednom periodu Sportski centar će se truditi da i dalje pruža svoje usluge svim članovima Sportskog društva a razvijaćemo i rekreativnu scenu. Već imamo folklor, rekreativne grupe za basket, stoni tenis. Za najmlađe pripremamo dječije igralište i plan je da ponudimo uslugu dječije igraonice. Imali smo ove godine otvoreno i sankalište. Sad taj prostor uređujemo i vjerujemo da će do 01.maja izletište biti spremno. Dalje, trasirali smo prvi dio trim staze, ostao nam je još jedan zahtjevniji dio.Uglavnom radimo sve, kako bi proširili naše usluge i ponudili što bolji i kvalitetniji sadržaj” – kaže Simić.

Smotra sportista održana je u dvorani Sportskog centra i ovom manifestacijom zatvoren je Program obilježavanja povodom Dana opštine Milići, koji je počeo 30.marta.

Sportisti koji su dobili priznanje u kategoriji “najperspektivniji sportisti” su :

Luka Lalović i Jovana Štrbac – džudo klub “Milići”

Nikola Gligorović i Martina Delić – KK “Milići”

Filip Gavrić i Vukašin Došić – FK “Milići”

Nenad Dukić i Mladen Petrović – FK “Birač”

Bakir Sulejmanović i Aldin Mehić – FK “Jadar” Nova Kasaba

Ratko Dukić – KK “Boksit” Milići

Jelena Jurošević i Mihajla Đurić – KK “Zanshin”+

Luka Bjelanović i Lazar Bačić – škola fudbala “Bambino”

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button