ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Članovi izviđačke sekcije “Bambi” Zvornik u akciji čišćenja prirode

Članovi izviđačke sekcije “Bambi” Zvornik bili su vrijedni i ovog vikenda. Ova djeca čistila su našu prirodu od smeća koje je bačeno ljudskom rukom. Ove male, složne rukice, kupile su otpad kako bi imali zdravije, čistije i ljepše okruženje! Na slikama možete vidjeti da su nakupili dosta smeća!

“Mi mnogo vremena provodimo u prirodi tako da je briga o njoj jedan od naših glavnih ciljeva. Akcija je sprovedena u skladu sa našim godišnjim i mjesečnim planom rada, a povodom akcije “April-mjesec čistoće”. Trudimo se da nam svaki mjesec, akcija i dan budu “April”, rekli su za radio Magic u Izviđačkoj sekciji “Bambi”.

Kažu da djeca uče na primjerima koje im mi stariji dajemo, zato im svojom brigom o životnoj sredini, stavovima i ponašanjem moramo pomoći da na pravilan način reaguju na svijet oko sebe. Međutim, zvornički mali izviđači daju nama odraslima primjer, kako da se ponašamo!

Ova djeca su nada da se ovaj svijet može sačuvati i za buduće generacije! Ova planeta je jedino mjesto gde možemo živeti i samo od nas zavisi u kakvim će to uslovima biti. Zaštita Zemlje više nije jedan od izbora načina života, već naša dužnost.

Mika Antić je rakao: “U današnjoj sveopštoj borbi za egzistencijom i ritmu urbanog života, koji tu i tamo zahvataju mlade, izviđači su ona bela strana mladosti, čista strana života”!

Hvala članovima izviđačke sekcije “Bambi” Zvornik! Hvala!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button