ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dom zdravlja Zvornik nagradio najbolje radove učenika povodom Svjetskog dana zdravlja

Dom zdravlja u Zvorniku i služba porodične medicine obilježava Svjetski dan zdravlja.

Tim povodom danas su nagrađeni najbolji radovi učenika od 2 do 5 razreda, a koji su učestvovali u likovnom konkursu na temu „Volim svoje zdravlje”.

U kategoriji II razreda nagrađeni su:

 1. Srđan Mimić II-1, učenik OŠ “Desanka Maksimović” Čelopek
 2. Lea Krstić,II-2, OŠ “Sveti Sava” Zvornik
 3. Mia Đukanović, II-2, OŠ “Nikola Tesla” Pilica

U kategoriji III razreda nagrađeni su:

 1. Monja Milanović, III-3, OŠ “Sveti Sava” Zvornik
 2. Emilija Ilić III-3, OŠ “Sveti Sava” Zvornik
 3. Tamara Đurić III-1, OŠ “Petar Kočić”Kozluk

U kategoriji IV razreda nagrađeni su:

 1. Milan Đurić IV-5, OŠ “Sveti Sava” Zvornik
 2. Marijana Mitrović IV-1, OŠ “Nikola Tesla” Pilica
 3. Katarina Kovačević IV-3, OŠ “Petar Kočić”Skočić

U kategoriji V razreda nagrađeni su:

 1. Martina Jakšić V-3, OŠ “Petar Kočić” Skočić
 2. Savo Stević V-4, OŠ “Sveti Sava” Zvornik
 3. Milica Tadić V-3, OŠ “Petar Kočić” Skočić

Nagrađeni Savo Stević, učenik petog razreda, OŠ “Sveti Sava” Zvornik rekaoje da mu je drago što je učestvovao na ovom konkursu.

“Nacrtao sam ono što mislim da je bitno za zdravlje, a to je briga o njemu i njegovom okruženju. Zahvaljujem se na dobijenoj nagradi. Želim da pozdravim svoju rodbinu posebno svoja tri druga: Danila Nikolića, Jovana Marića i Nemanju Smiljanića”, sa osmjehom nam je ispričao dječak Savo Stević.

Među nagrađenima se danas našla i Milica Tadić učenica petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” Skočić. Ona je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da pokaže svoju umjetnost koju posjeduje.

“Vjerujem da će biti još mnogobrojnih takmičenja u kojima ću pokazati svoju umjetnost. Jako sam zadovoljna postignutim uspjehom”, rekla je ova ljupka i vesela djevojčica.

Dr Bogdana Bodiroga, zamjenik direktora Doma zdravlja u Zvorniku rekla je da je na konkurs pristigao veliki broj dječijih radova, više od 500, a danas je nagrađeno prigodnim poklonima, njih 12.

“Zadovoljstvo je naše što smo imali priliku da ugostimo djecu koja su nas počastila svojim likovnim i literarnim radovima. Kao i do sada trudimo se nizom akcija da vršimo podizanje svjesti među stanovništvom vezano za prevenciju bolesti i promociju zdravih životnih navika”, istakla je Bodiroga.

Djeca su maštovita, kreativna i inspirativna. Bilo je teško odabrati najbolje od najboljih, rekla je načelnica Službe porodične medicine, dr Natalija Stević

“Moje zdravlje moje pravo” je slogan koji nam ukazuje na to da je veoma važno da svaki čovjek ima bezbjednu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu bez diskriminacije. Pravo na zdravlje je nešto što je dio svih nas i to je nedijeljivo pravo od svih ostalih ljudskih prava, pojasnila je dr Stević. Poručila je da je veoma važno sprovoditi preventivne preglede na kojima intenzivno radimo upravo sa ciljem da se podigne svijest da čuvamo svoje zdravlje jer bez prevencije ne možemo kao društvo opstati i sprovoditi zdrave stilove života!

Danas su na platou isped Doma zdravlja dijeljeni letci koji ukazuju na znacaj očuvanja zdravlja.

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7.aprila i slavi se od 1950 godine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button