ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Formiran školski orkestar u OŠ “Aleksa Jakšić” Milići

U OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima formiran je školski orkestar koji trenutno broji 5 članova. Nastavnik muzičke kulture Bojan Tešić kaže da je zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine Milići kupljeno  5 instrumenata za potrebe orkestra.

„ Kupili smo tri harmonike, jedan ritmički membranofoni instrument kao i klavijaturu. Instrumenti će puno značiti u radu okrestra jer djeca neće morati da nose svoje instrumente od kuće.  Tri učenika sviraju harmoniku, jedan učenik ritmički intrument i jedan učenik svira klavijaturu. Nadamo se da ćemo uskoro popuniti broj članova u orkestru, jer bi orkestar trebao da broji 10 instrumentalista koji sviraju najmanje tri dioniceva. Radićemo na tome da zainteresujemo što veći broj učenika da nam se pridruži“ – kaže nastavnik Tešić.

školski orkestar - OŠ Aleksa Jakšić Milići

Mihajlo Đurić, član školskog orkestra, svira na harmonici.

„Jako sam ponosan što sam u orkestru kao i svi moji drugovi. Škola nam je olakšala što je nabavila instrumente koji nam trebaju. Harmoniku sviram od trećeg razreda osnovne škole, završio sam i četiri razreda osnovne muzičke škole. Harmoniku sam zavolio još kao mali, slušajući sa ocem mnog muzička djela a omiljena mi je pjesma Jesen stiže rana od Cuneta“ – kaže Mihajlo.

Direktor OŠ „Aleksa Jakšić“ Milići Radomir Madžarević kaže da će školski orkestar „vatreno krštenje“ imati na manifestaciji „Dan učeničkih postignuća“.

školski orkestar - OŠ Aleksa Jakšić Milići

„I želja nam je da školski orkestar bude sastavni dio programa manifestacija koje organizuje škola“ – kaže direktor Madžarević koji je izrazio zahvalnost opštini Milići, koja je kako je naglasio, izdvojila značajna sredstva za nabavku muzičkih instrumenata.

Probe školskog orkestra OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, trenutno se održavaju jednom sedmično a od sledeće školske godine, to će biti i češće.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button