ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Izletište u Milićima spremno za ljubitelje prirode

Izletište u Milićima spremno je da dočeka ljubitelje prirode. Na desetak minuta od centra grada, u naselju Goločevina, građani imaju priliku da uživaju u srcu borove šume a na izletištu je instaliran sav potreban mobilijar koji jedno takvo mjesto zahtijeva.

izletište - milići 2024

“Kao što smo i najavili kadasmo uradili sankalište, evo uradili smo još jedan sadržaj a to je izletište. Građani na ovom prostoru mogu da provedu dan, da prošetaju kroz borovu šumu. Mi snismo htjelizvanično da najavljujemo otvaranje pred 01.maj, jer smo u vremenu posta, ali evo dio omladine će sigurno predstojeće praznike ovdje provoditi i mislim da smo mislili na svaki detalj. na izletištu je postavljeno oko 10-ak stolova sa klupama i svako ovo mjesto ima prostor za roštilj, takođe ima i nekoliko lokacija i za ražanj, u blizini je postavljen i wc, kante za otpad. Praktično, jedan prirodni ambijent koji vas odmara. Trasirana je i pješačka staza, koja ovaj dio povezuje sa Poljima. Staza je označena, postavljena je i rasvjeta na igralištu i bočna staza, dovod vode obezbijeđen” – kaže Savić.

izletište - milići 2024

On dodaje da je vrijednost radova oko 15 000 KM.

“Mi smo iskoristili naše lokalne kapacitete za izgradnju jednog ovakvog sadržaja koji nam praktično otvara ovaj dio grada. Hvala elektrodistribuciji, komunalnom preduzeću i drugima koji su učestvovali na izgradnji izletišta” – kaže Savić.

U narednom periodu radiće se i dalje na uređenju ovog dijela grada a planovi za dopunu sadržaja na sankalištu takođe postoje.

U blizini postoje i hranilice za srne.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button