ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Milićka Crkva uz pomoć dobrotvora obezbijedila pomoć pred Vaskrs

Članovi Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih Vlasenica sa područja opštine Milići, dobiće paket sa osnovnim životnim namirnicima, 25 kg brašna i po dvije školjke jaja pred predstojeći hrišćanski praznik Vaskrs. Pomoć je obezbijeđena preko crkvene opštine Milići.

Predsjednik Međuopštinske organiazcije slijepih, koja okuplja članove u Milićima, Vlasenici, Šekovićima i Han Pijesku, Milenko Jović kaže da će ovu pomoć dobiti 12 članova ove organizacije u Milićima.

pomoć - slijepi i slabovidi Milići

“Pomoć u ovom vemenu svakome znači puno. Naši članovi su zadovoljni što ih se neko sjetio u ovim prazničnim danima a mi ćemo našim članovima pomoć dostaviti na kućnu adresu” – kaže Jović.

Milićki protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić kaže da je vrijednost paketa oko 70 KM.

pomoć - slijepi i slabovidi Milići

“Bogu hvala ja i sveštenik Dule smo i ove godine zamolili naše parohijane da pomognu. Osim namirnica koje su prikupljene od strane građana u trgovinama, značajnu podršku ovoj aktivnosti dali su : Opština Milići, ŠG “Milići”, AD “Komunalno” Milići, kompanija “Boksit”, “Korund” Milići-Bojan Crnogorac, trgovine i pekara “San” Milići, Marko Višković, Darko Gordić, Veljko Tešić, Jovica Lalović, Zoran Maksimović i OO Crvenog krsta Milići” – kaže Vujičić.

Sveštenik Vujičić je zahvalio svima koji su podržali vasršnju akciju i najavio da će pakete pomoći u vrijednosti 90 KM dobiti još 35 porodica u stanju socijalne potrebe a djeca sa poteškoćama u razvoju dobiće i slatke pakete.

“Onaj koji drugom nešto da, prvenstveno pomaže sebi” – poručuje milićki protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić.

Pomoć je podijeljena na praznik Cvijeti, a u hramu Svetog oca Nikolaja u Milićima, na pomenuti praznik je prvi put poklonjena ikona i to sedmočlanoj porodici Mimić, Jadranki i Nemanji, koji su u desetogodišnjem braku dobili petoro djece, a rođenje šestog djeteta očekuju u junu.

Sveštenik Ljubiša Vujičić rekao je da će svake naredne godine, Crkvena opština Milići na praznik Cvijeti višečlanim porodicama poklanjati ikonu.

Crkvena opština Milići organizuje i Vaskršnji program, koji počinje danas (29.04.) turnirom u malom fudbalu koji se održava na sportskom terenu kod hrama Svetog oca Nikolaja u Milićima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button