ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Milićki Crveni krst počinje podjelu brašna u srijedu 24.aprila

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8-15 maja, milićki Crveni krst je dobio 6,5 t brašna, koje je Crvenom krstu Republike Srpske, donirala Vlada RS za potrebe socijalno ugroženog stanovništva.

Milićki Crveni krst podjelu brašna počinje u srijedu (24.04.) u dvorani Sportskog centra Milići u Supač Polju – potvrđuje sekretar OO Crvenog krsta Milići Jovana Petković.

milićki crveni krst - brašno

“Brašno će biti podijeljeno korisnicima u stanju socijalne potrebe, porodicama poginulih boraca, porodicama koje imaju najmanja primanja. U periodu od 12:00h do 15:00h će se obavljati podjela od srijede, tako da pozivam korisnike da došu I preuzmu brašno. Nadamo se da ćemo uspjeti da obezbijedimo još neke pakete hrane, za naše korisnike” – poručila je Petkovićeva.

Podsjećamo, Vlada Republikie Srpske je donijela odluku da obezbijedi 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, kao i pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama s ciljem zadovoljenja potreba lokalnog stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe – izjavio je prije dva mjeseca ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić. On je podsjetio da je u prethodne dvije godine u nekoliko navrata Vlada Srpske iz zaliha namirnica nabavljenih kroz interventne nabavke distribuirala pomoć u vidu brašna i osnovnih životnih namirnica za građane koji su u stanju potrebe, te javnim kuhinjama Srpske.

Prema njegovim riječima, donacija je namijenjena za sve građane kojima je potrebna ova pomoć, bez obzira da li su na evidenciji Crvenog krsta.

Prethodna podjela brašna u Milićima, bila je organizovana polovinom oktobra prošle godine kada je ovu osnovnu životnu namirnicu, takođe donirala Vlada RS.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button