BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Milićki odbornici jednoglasno podržali Narodnu inicijativu za povrat oduzete zemlje

Odbornici Skupštine opštine Milići, jedoglasno su podržali Narodnu inicijativu za povrat arondiranog zemljišta  i usvojili zaključak da se inicijativa uputi nadležnim organima. Sekretar Skupštine opštine Milići Mirko Savić kaže da je Narodnu inicijativu potpisalo oko 70 građana.

„To su mahom građani koji predstavljaju potomke onih, od kojih je oduzimano zemljište u procesima arondacije u korist tadašnjih zemljoradničkih zadruga 1963. i 1964. godine. Već praktično od 1991.godine građani, čije je zemljište oduzimano, ušli su u posjed zemljišta i isto obrađuju ali nisu uknjiženi u zemljišno-knjižne evidencije i upravo iz tih razloga, pretpostavljam, a i sami smo potpisnici iste, da je inicijativa podnesena Skupštini opštine Milići. Mi smo danas u dnevni red uvrstili ovu inicijativu, dostavili je odbornicima i dali jednoglasnu podršku Inicijativi. S tim u vezi Skupština opštine Milići je donijela zaključak, koji je jednoglasno podržalo 15 danas prisutnih odbornika i zaključak će biti objavljen u Službenom glasniku i biće pridružen sa ostalim jedinicima lokalne samouprave, Saveza opština i gradova Republike Srpske i isti će vjerovatno biti proslijeđen organima koji su nadležni za rješavnje a to su Parlamentarna skupština BiH, odnosno entitetske skupštine” – kaže Savić.

Na današnjoj dvadeset prvoj sjednici Skupštine opštine, većinom glasova, usvojen je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, prema kojem je ostavren suficit u iznosu od 135 000 KM. Načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Milići Mladen Vidović kaže da su ostvareni prihodi u iznosu 10 033 239 KM.

Takođe, usvojena je informacija o stanju u oblasti poljoprivrede na području opštine Milići, kao i nekoliko izvještaja za prošlu godinu. Takođe, usvojene su i analize stanja u oblasti zapošljavanja,kulture, sporta i fizičke kulture na području opštine Milići.

Dužnosti je na lični zahtjev, razriješen predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Milići Vladan Trivković a odbornici su jednoglasno podržali Narodnu inicijativu za povrat arondiranog zemljišta  i usvojili zaključak da se inicijativa uputi nadležnim organima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button