ističemoRegija BiračRepublika SrpskaSvijetVijesti

Na Sokocu izbor “najmame“ Rusije, Srbije i Srpske

Na Sokocu će danas biti izabrana najljepša i najuspješnija mama Rusije, Srbije i Republike Srpske, koja će predstavljati ove tri zemlje na Krimu na finalu konkursa „Slovenska ljepota od Vladivostoka do Sokoca“, rekli su Srni u sokolačkom Udruženju „Majka i dijete“.

Predsjednik Udruženja Aleksandra Elez, rekla je da ovo udruženje, zajedno sa nevladinom organizacijom ANK, prvi put organizuje nesvakidašnje i zanimljivo takmičenje na kome se u ravnopravnoj konkurenciji biraju lijepe i aktivne žene, prije svega majke, koje vjeruju u sebe i svoj profesionalni uspjeh, a vode i zdrav porodičan život.

Ovakve uspješne i duhovno bogate žene, kako kaže Elezova, su i majke koje vole svoju državu i njeguju tradiciju.

Na finalnoj večeri za ovaj dio Evrope učestvovaće sedam žena iz Rusije, dvije iz Srbije i tri iz Republike Srpske. Biće izabrana najljepša mama koja će predstavljati ove zemlje na finalnom izboru na Krimu gdje će učestvovati druge najuspješnije žene i majke iz Azije slovenskog porijekla.

Slaviša Njegić iz Organizacionog odbora, rekao je Srni, da su učesnice ove manifestacije tokom boravka na Sokocu posjetile Vojničko spomen groblje „Novi Zejtinlik“, istorijski lokalitet sa stećcima Crkvine na Glasinačkom polju, novoizgrađenu crkvu u ruskom stilu i Časni krst na Vidrićima, te porodicu guslara Milovana Radovića, poznatog majstora za gusle koji je ostavio poseban utisak na gošće iz Rusije zvucima gusla njima u čast.

On je dodao da su učesnice manifestacije obišle i druga istorijska mjesta na putu od Višegrada do Sokoca.
Njegić je naveo da je ovo prvi put da se konkurs „Slovenske ljepote“ održava na područu Republike Srpske, dodajući da iz Rusije učestvuju žene iz Vladivostoka, Vladimira i Nižnjeg Novgoroda.

Finalno veče biće održano od 18.00 do 22.00 časa.

Cilj manifestacije je promocija porodičnih vrijednosti, povećanje prestiža materinstva, te da se majka u javnosti predstavi kao stub porodice, ali i neko ko je sposoban da se ostvari i u drugim oblastima – sportu, kulturi, politici.

Organizatori su Udruženje „Majka i dijete“ sa Sokoca, nevladina organizacija ANK i hotel „Zlatni bor“.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button