ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Narodna kuhinja OO CK Vlasenica u 2023. napravila 6500 obroka

Opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica je tokom prošle (2023.) godine u skladu sa svojim mogućnostima, podijelila više stotina paketa hrane i higijenskih sredstava socijalno ugroženim građanima opštine Vlasenica a Narodna kuhinja je pripremila 6500 obroka za svoje korisnike.

Sekretar OO Crvenog krsta Vlasenica Milica Kraljević kaže da su aktivnsoti na terenu realizovane u saradnji sa vlaseničkim Centrom za socijalni rad i opštinom Vlasenica.

“U 2023. godini opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica, realizovala je svoje aktivnosti u skladu sa programom rada Crvenog krsta Republike Srpske i svojim mogućnostima.Najveći broj aktivnosti bio je usmjeren prema potrebama socijalno najugroženijih lica koji su se obratili za pomoć.U saradnji sa Centrom za socijalni rad Vlasenica i opštinom Vlasenica, došli smo do svakog socjalno ugroženog korisnika i podijelili brašno, pakete hrane, garderobe i higijene. Tokom prošle godine podijeljeno je 467 paketa hrane, 127 paketa higijene, 13 tona brašna, 50 paketa garderobe, 7 šporeta na čvrtso gorivo koje je donirao Crveni krst Republike Srpske. Takođe, isplaćena je novčana jednokratna pomoć preko projekta “Zimska pomoć” za 46 porodica koje su iz reda višečlanih i socijalno ugroženih porodica. Narodna kuhinja, koja radi u okviru opštinske organizacije Crvenog krsta Vlasenica, u prošloj godini je pripremila 6500 obroka za korisnike” – kaže Kraljevićeva.

Programske aktivnosti koje je vlasenički Crveni krst tokom prošle godine realizovao, osim brige i pomoći socijalno ugroženoj populaciji, odnose se i na obilježavanje značajnih datuma, kojima se želi skrenuti pažnja na humanost i ljude koji su u potrebi.

“To se odnosi na obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta, Nedjelje solidarnosti,Međunarodnog dana starih, Nedjelje djeteta, Svjetskog dana prve pomoći, Međunarodnog dana volontera, organizovanje akcija dobrovoljnog darivanja krvi i druge socijalno-humanitarne aktivnosti” – kaže Kraljevićeva i napominje da su aktivnosti bile usklađene sa svih sedam principa Međunarodnog pokreta Crvenog krsta, a princip humanosti je zauzimao centralno mjesto.

Ove ali i druge aktivnosti, koje je realizovalo OO CK Vlasenica, predstavljene su vlasničkim odbornicima na dvadesetoj redovnoj sjednici SO,održanoj početkom aprila.

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuje opštinska organizacija Crvenog krsta Vlasenica u saradnji sa Aktivnom dobrovoljnih davalaca krvi “Elektro-Bijeljina”, biće organizovana sutra (12.04.) sa početkom u 09:00 časova u prostorijama Doma zdravlja Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button