ističemoRegija BiračServisne informacijeVijesti

Obavezna sistematska deratizacija u Milićima od 15.do 20.aprila

Na području opštine Milići, obavezna sistematska proljećna deratizacija biće obavljena u periodu od 15.do 20.aprila – saopšteno je iz opštine Milići.

U Naredbi o obaveznoj sistematskoj deratizaciji, koju je izdao načelnik opštine Milići, navodi se da je potrebno izvršti deratizaciju u sledećim objektima i na sledećim površinama: objekti državnih i privatnih preduzeća, samostalne zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, stambeni fond, stambeni i pomoćni objekti individualnog sektora, zelene površine, kanalizaciona mreža i deponija smeća, Slobodne javne površine (parkovi), školske, predškolske i zdravstvene ustanove, svi ostali objekti i površine gdje postoji mogućnost zadržavanja glodara.

Na osnovu člana 8. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službeni glasnik RS“ 90/17) i člana 5. Pravilnika o načinu i uslovima provođenja obavezne dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije („Službeni glasnik RS“ 118/18), Načelnik opšštine Milići donosi:

NAREDBU

O OBAVEZNOJ SISTEMATSKOJ DERATIZACIJI NA PODRUČJU OPŠTINE MILIĆI

I

Naređuje se vršenje proljetne sistematske deratizacije na području opštine Milići u trajanju od 15.04.-20.04.2024. godine.

II

Sistematska deratizacija je skup metoda i sredstava usmjerenih na uništavanje glodara, kao izvora i prenosioca zaraznih bolesti. Preventivnu

III

Deratizaciju vrši „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica u daljem tekstu davalac usluga.

IV

Troškove usluga deratizacije plaćaju:

1.Opština za zgrade državne uprave i objekte kojima gazduje, po predhodno sklopljenom ugovoru sa davaocem usluga.

2.Državna i privatna preduzeća po prethodno sklopljenom ugovoru sa davaocem usluga, shodno kvadraturi prostora i vrsti djelatnosti koju obavljaju.

3.Privatne uslužne, trgovinske, zanatske i ugostiteljske radnje, shodno površini prostora i vrsti djelatnosti koje obavljaju.

4.Individualna domaćinstva, vlasnici odnosno korisnici istih.

V

Protiv preduzeća i odgovornih lica u preduzećima, vlasnika privatnih samostalnih radnji, vlasnika stambeno-porodičnih zgrada i nosioca stanarskog prava koji ne postupi u skladu sa Naredbom podnijeće se prijava Sudu za prekršaje ili izdati prekršajni nalog, a u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službeni glasnik RS“90/17).

VI

Primjedbe i prigovore na kvalitet izvršene dertatizacije u toku akcije dostaviti inspekciji opštine Milići.

VII

Izvođač deratizacije je dužan blagovremeno obavjestiti stanovništvo i upozoriti na izvođenje ove značajne akcije putem sredstava javnog informisanja i plakatiranjem. Izvođač je dužan sa državnim i privatnim preduzećima prije početka obavljanja deratizacije sklopiti ugovor.

VIII

Nadzor nad sprovođenjem deratizacije vrši nadležna inspekcija Opštine Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button