BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Objavljena lista aplikanata za dodjelu grantova u pčelarstvu

Komisija NODAS-a je u proteklom periodu izvršila selekciju aplikacija za grantove u pčelarstvu u sklopu projekta „BeeAlive – Ublažavanje klimatskih promjena i razvoj pčelarstva”. U sklopu procesa selekcije su obavljeni i pojedinačni intervjui (29) sa aplikantima i tom prilikom su se dopunjavali podaci o aplikantima, njihov socio-ekonomski status i druge informacije koje nisu ili nisu potpuno navedene u aplikacijama.
 
U skladu sa kriterijumima definisanim u projektu te raspoloživim sredstvima namijenjenim za 10 korisnika na području Opštine Milići, komisija je donijela Odluku o uvrštavanju 10 aplikanata/ica na listu konačnih, tj. primarnih korisnika/ca. U prilogu se nalazi i lista aplikanata/ica iz kategorije „u daljnjem razmatranju”, kao i kategorija „nije zadovoljio/la”.  

Ubrzo će za artikle definisane u aplikacijama biti objavljen i tender, a po završetku tenderske procedure potpisivanje ugovora sa korisnicima/cama i nabavke. Utvrđivanjem preostalih sredstava komisijski će se razmatrati odabir i dodatnih korisnika/ca iz kategorije „u daljnjem razmatranju”. Broj dodatnih korisnika/ca će zavisiti o dostupnosti dodatnih sredstava i o tome će aplikante/ice biti naknadno obavješteni.

Eventualne žalbe i pitanja se mogu dostaviti do 15.04.2024 putem email adrese nodas@nodas.ba ili putem telefona 033 618 323.

Utvrđenu listu aplikanata, koji su prošli prvu selekciju, možete pogledati na sljedećem linku:

LISTA APLIKANATA ZA DODJELU GRANTOVA U PČELARSTVU

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button