Predlog za ručak: Pilav sa piletinom na starinski način
Pilav je zdravija vrsta obroka koji bi trebali da spremite barem jednom sedmično.
Spremite ga po ovom receptu i dobićete kremast i ukusan obrok za cijelu porodicu, koji brzo zasiti.
Potrebno je (količinu možete i sami odrediti):
2 bataka
2 karabataka
4 velike mrkve
1 manja glavica luka
list lovora
250 g riže
so, biber, suvi začin
ulje
Priprema
Skuvajte supu od pilećeg mesa i mrkve sa zapečenom glavicom luka i listom lovora. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite rižu pa polako nalivajte vodom iz supe i miješajte povremeno.
Kad riža omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a mrkvu isijecite na duže komade. Dodajte piletinu i mrkvu u rižu, začinite po ukusu.
Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte rižu sa mesom i mrkvu. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.
Količinu odredite prema broju članova porodice, a začine možete dodati i po vašoj želji. Sve po ukusu ukućana!
Domaćicama je ovaj recept poznat, ali nije na odmet da se prisjetimo i možda nekome danas pomognemo oko ručka.
Prijatno i ukusno vam bilo!