BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaSportSvijetVijesti

Toneati pobjednik II etape trke “Beograd-Banjaluka” u Vlasenici

Davide Toneati, iz tima Astana, pobjednik je druge etape trke “Beograd-Banjaluka 2024” čiji je cilj danas bio u Vlasenici. Drugo mjesto osvojio je Nikiforos Arvanitou, Novaspor tim a treći je bio Samuel Kovač, Dukla. Pobjednik u generalnom plasmanu je Australijanac Dilan Hopkins, Ljubljana Gusto Santic.

Grk Nikiforos Arvanitou, Novaspor tim, osvojio je i bijelu majicu (najmlađi mladi biciklista), najbrži brdski vozač je Piotr Pekala iz Santik Vibateh kluba koji je obukao plavu majicu dok je crvenu majicu kao najbrži sprinter obukao Albert Gateman iz kluba Benotti.

toneati - pobjednik etape u Vlasenici 2024

“Danas je bila veoma zahtjevna etapa, posebno zbog zahtjevnog brdskog cilja pri samom kraju ali sam na kraju uz pomoć tima, došao do pobjede, očekuje nas dosta izazova i nadamo se najboljem jer imamo najbolju taktiku” – izjavio je pobjednik današnje etape u Vlasenici Davide Toneati iz tima Astana.

toneati - pobjednik etape u Vlasenici 2024

Dilan Hopkins lider u generalnom plasmanu trke, kaže da je cilj ostvaren.

“Moj tim je nevjerovatan, od početka smo se borili da zadržimo majicu u ukupnom plasmanu. Sutra nas očekuje dosta posla. Etapa nije moj omiljeni teren jer nas očekuje dosta uspona ali nadam se da ćemo ostvariti svoje ciljeve” poručio je Australijanac Hopkins iz tima Ljubljana Gusto Santic.

Direktor trke Vladimir Kuvalja kaže da je etapa bila izuzetno dinamična i interesantna što potvrđuje i činjenica da su sudije morale da odlučuju o pobjedniku etape. 

“Izuzetno dinamična i interesantna etapa, od početka je bilo pokušaja odvajanja, nakon Bratunca i prolaza kroz Zvornik. Bio je interesantan uspon u Papraći i spust u Šekoviće i naravno zanimljiva završnica u Vlasenici. Izgleda da je svim takmičarima jako bitno da baš ostvare ovdje u Vlasenici dobar rezultat. Vidjeli ste kakvo je bilo guranje među takmičarima, ali dobro, to je sport. Sudije su donijele odluku, onako kako je to trebalo biti. Hvala načelnicima svih opština, gradonačelniku Zvornika. Posebno hvala načelniku Vlasenice i njegovom timu ljudi , ovu opštinu vodi jedan izuzetan čovjek i hvala mu. Želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske koji je i ovog puta stao uz sport.Sutra nas očekuje jedna izuzetno teška etapa, jedna od najtežih etapa  kalendaru Svjetske biciklističke unije” – poručio je Kuvalja.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević ističe da mu je zadovoljstvo da po šesti put ugosti bicikliste.

“Moje je veliko zadovoljstvo da u Vlasenici budemo šesti put domaćini. I zaista građani Vlasenice rado dočekuju bicikliste. Trka “Beograd-Banjaluka” je nešto više od trke, povezuje sve gradove Republike Srpske i Srbije i Beograd i Banjaluku. Kao načelnik, želim da se zahvalim direktoru trke, gospodinu Kuvalji, MUP RS i vama mediima na podršci ovom događaju. Činjenica da imamo 175 takmičara iz 40 država i 25 timova dovoljno govori koliko je ovaj događaj važan za Vlasenicu i moj cilj je da se ovo unaprijedi. Vlasenica je ušla na mapu turističkih gradova i želimo da ovaj sport prenesemo na našu djecu, imamo sve resurse, samo je potrebno da budemo zajedno i da ovakve događaje slavimo na nabolji mogući način” – kaže načelnik Kraljević i napominje da su bicilisti dočekani na Trgu srpskih boraca, mjestu gdje će i svi naedni događaji počinjati i završavati se.

Vlasenica će ostati u sjećanju biciklisti iz tima Viktoria, Jeroenu Meijersu, koji je danas diskvalifikovan nakon odluka sudija.

Nakon nejasne situacije u finišu između Meijersa i Toneatija, odlučeno je da je pobjednik ipak Toneati.

Trka “Beograd-Banjaluka 2024”, startovala je 18,aprila iz Beograda prema Bijeljini. Današnja etapa, startovala je u Zvorniku prema Bratuncu. Iz Bratunca su biciklisti ponovo vozili ka Zvorniku, zatim prema Šekovićima a cilj je bio u Vlasenici. Sutra, treća etapa startuje u Višegradu. Vozi se preko Rudog,Rogatice i Sokoca do Jahorine a završan etapa na programu je u nedjelju,21.aprila i vozi se od Doboja do Banjaluke.

Beograd Banjaluka

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button