ističemoRegija BiračRegionVijesti

U Beogradu otvoren 48. Međunarodni sajam građevinarstva

U Beogradu se održava 48. Međunarodni sajam građevinarstva, najveći događaj u ovoj oblasti u jugoistočnoj Evropi na kojem učestvuje više od 500 izlagača iz 23 zemlje.

U organizaciji Privredne komore Republike Srpske i uz podršku Predstavništva Srpske, na sajmu učestvuju tri kompanije iz Republike Srpske.

Riječ je o specijalizovanoj međunarodnoj manifestaciji koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Sajam, čiji je slogan “Od vizije do ostvarenja, svečano je otvorio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, istakavši da su građevinari pokretačka snaga razvoja privrede Srbije.

– Svaki dinar koji se uloži u izgradnju se multiplikuje puta tri u bruto domaćem proizvodu zemlje, a naš plan je da u naredne tri godine dođemo do 100 milijardi BDP – rekao je Vesić.

Tokom četiri dana posjetioci će moći da upoznaju budućnost građevinske industrije, bilo da je riječ o pametnim gradilištima, digitalizaciji ili održivim rešenjima.

Na sajmu će biti predstavljeni najrazličitiji segmenti građevinske industrije, od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Sajam je otvoren do 27. aprila.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button