ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Zvornik dolazi 46 djece sa KiM

Zvornik i Osnovna škola “Sveti Sava” prvi put učestvuju u velikom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji je 12. po redu i u ovom gradu boraviće 46 djece iz Kosova i Metohije.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Goran Ivanović rekao je da pripreme za prijem 46 djece iz Patreša i Pasjana iz gnjilanskog kraja idu dobro, te da će od 22. do 29. juna biti gosti svojih vršnjaka iz Zvornika.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalan je Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Bojanom Ivanovićem, rukovodstvu škole, nastavnicima a najviše porodicama koje primaju djecu sa Kosmeta.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Goran Ivanović istakao je da se raduje što im u goste dolaze djeca sa Kosova i Metohije i da će učiniti sve da budu dobri domaćini.

Zvornik će posjetiti 46 učenika uzrasta 2010 do 2014 godišta iz okoline Gnjilana i to 23 učenika Osnovne škole “Miladin Popović” Pasjane i 23 učenika Osnovne škole “Dositej Obradović”Parteš.

Uprava i Savjet roditelja Osnovne škole “Sveti Sava” Zvornik poziva sve zainteresovane roditelje koji imaju želju da prime u svoj dom na sedam dana jednog ili više učenika sa Kosova da se do kraja mjeseca aprila jave na broj telefona  056/210-284, svakog dana od 8 do 14 časova ili na mail adresu os144@skolers.org. Raspoređivanje učenika po porodicama vršiće se u skladu sa godištem i polom.

Od 22. do 29. juna u ovom 12 projektu dolazi oko 700 srpskih osnovaca, nastavnika, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije i podsjetio da će centralni doček djece sa Kosova i Metohije biti 22. juna u Bratuncu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button