Kultura i dešavanjaRegija BiračVijesti

Učesnici Škole za mlade lavove na zadatku, tokom Dana pozorišta u Bratuncu

Polaznici škole Young Lions School su, u okviru radionice “Mediji o nama: priče o događajima, lokalitetima, običajimailičnostimakojima se ponosimo”, posjetiliSedme Dane pozorišta. Tokom ovog inspirativnog zadatka, autori novog sadržaja za interaktivnu mapu na kojoj rade, gledali su amaterske i profesionalne predstave, a potom intervjuisali glumce i organizatore.

škole - škola mladih lavova

Mladi su imali priliku da od svoje mentorice Anđelije Arsić, koja je diplomirani teatrolog, čuju nešto više o istoriji pozorišne umjetnosti kroz vijekove, ali i da se upoznaju sa osnovnim tokovima razvoja teatra u našoj zemlji. Polaznici su na Festivalu fotografisali glumce u pokretu, zabilježili najupečatljivije momente i pokušali da “uhvate” momente igre svjetlosti i tame – što ni profesionalnim fotografima baš uvijek ne polazi za rukom.

Manifestaciju Dani pozorišta mapirali su učesnici ove škole kao jednu od bitnijih manifestacija koje se održavaju u njihovom gradu:

  • “Bilo mi je drago da razgovaram sa glumcima, to su ipak ličnosti koje gledamo na malim ekranima. Ranije nisam imala priliku aktivnije da pratim neki pozorišni festival, a nakon ovoga ću sigurno posjećivati predstave, kada god mi se ukaže prilika.”, rekla je Dušica Budiša iz Bratunca,  jedna od autorica priče o Danima pozorišta.

Young Lions School” je projekat koji provodi Udruženje “PrijateljiSrebrenice”, uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button