ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Uređeno školsko dvorište OŠ “Aleksa Jakšić” Milići

Učenici i zaposleni u OŠ “Aleksa Jakšić” Milići danas su uredili školsko dvorište.

Povodom “Aprila,mjeseca čistoće” zasađene su ruže, jednogodišnje cvijeće, ofarbane žardinjere.

školsko dvorište - oš aleksa jakšić

“Željeli smo da uredimo prostor u kojem živimo i radimo.Zasadili smo 50 ruža stablašica na prilazu školi, okopali smo već postojeće zasade, zatim smo zajedno sa učenicima devetog razreda ofarbali žardinjere u koje smo zasadili jednogodišnje cvijeće. Za ove namjene smo izdvojili oko 1300 KM vlastitih sredstava” – kaže direktor škole Radomir Madžarević.

Nastavnik matematike Srđan Borić napominje da je oko 10-ak učenika učestvovalo u akciji.

“Prvo su učenici sa razrednim starješinama očistili dvorište škole, onda smo zajedno sa učenicima ofarbali žardinjere, posadili cvijeće i na taj način dali doprinos akciji “April mjesec čistoće” – kaže Borić.

školsko dvorište - oš aleksa jakšić

Svetlana Radić nastavnica geografije i koordinator Savjeta učenika u OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, kaže da su učenici bili zainteresovani za ovu akciju.

školsko dvorište - oš aleksa jakšić

“Akcija ima veliki značaj za razvijanje njihove ekološke svijesti o važnosti očuvanja prirode i odlaganju otpada na mjesto koje je za to predviđeno. Prošle godine smo počeli aktivnosti sadnjom niskih ruža, orezivanjem grmova, postavljanjem tabli sa eko porukama. Ove godine smo posadili ruže stablašice i sa aktivnostima nećemo završiti u aprilu,. Nastavićemo i dalje da vodimo računa o našoj okolini a vjerujem da će naši učenici i kada odu iz ove škole, ostati savjesni građani i da će voditi računa o životnoj sredini” – poručuje nastavnica Radić.

Direktor Madžarević navodi da je proljećno uređenje školskog dvorišta uvertira u projekat kojim će, kada bude realizovan, uređenje školsko dvorište biti zaokruženo.

“U planu nam je da uradimo učionicu u prirodi. Pripremili smo jedan projekat uređenja terena za košarku,gdje planiramo da postavimo bergo podloge. Negdje oko 20 000 KM je vrijednost i nadamo se da ćemo naći nekog donatora. Nakon toga ostaje nam da uredimo fudbalski teren, što bi koštalo puno, 40-50 hiljada KM, tako da to ne možemo bez Vlade RS, ministarstva, opštine” – ističe Madžarević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button