BiHističemonaslovnaRegija BiračVijesti

USAID daje podršku ženama za razvoj biznisa – potpisani ugovori sa četiri korisnice INSPIRE programa u Vlasenici

U okviru USAID Programa zaštite ljudskih prava “INSPIRE”, na području opštine Vlasenica podršku u razvoju biznisa dobile su četiri korisnice sa kojima su danas potpisani ugovori.

Šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović kaže da će svaka korisnica dobiti grant sredstva u iznosu od 12 000 KM koje mogu utrošiti u opremanje prostorija, za nabavku opreme, i sve ono što je neophodno za početak biznisa.

INSPIRE - USAID Vlasenica

“Radi se o projektu koji finansira opština Vlasenica i USAID, kroz program Podrška zaštiti ljudskih prava “INSPIRE”. Koristim priliku da se zahvalim USAID- u, koji je pružio ogromnu podršku građanima na području opštine Vlasenica, kako kroz ovaj Program, tako i tokom prethodnih projekata, jer jedan od glavnih ciljeva opštine Vlasenica, jeste unapređenje poslovnog ambijenta, razvoj privrede a prije svega preduzetništva” – ističe Damljanović.

Zahvaljujući “INSPIRE” Programu, Vlasenica će biti bogatija za još jednu šnajderku, frizerski i kozmetički salon te fotografsku radnju.

Rada Stanković iz Vlasenice ima  40 godina i preko programa nabavlja mašinu za šivenje .

INSPIRE - USAID Vlasenica

“Prvi put pokrećem samostalno posao. Nisam šnajderka po struci ali znam da radim i nadam se da će se isplatiti” – kaže Rada.

Svetlana Pejanović iz Vlasenice ima 25 godina i otvara frizerski salon.

INSPIRE - USAID Vlasenica

“Oko godinu i po dana sam radila u Bijeljini nakon toga stekla sam sertfikat muškog i ženskog frizera u Loznici. Planiram nastaviti edukaciju iz svih oblasti, nedavno sam bila i na Jahorini i sve to što naučim, primjeniću kroz svoj posao. Sve je spremno za rad i zahvaljujem se na ovoj prilici što nam je pružio načelnik opštine Vlasenica“ – kaže Svetlana.

Ivana Prodanović pokreće fotografsku radnju.

INSPIRE - USAID Vlasenica

„Po struci sam ekonomski tehničar. Sada sam trenutno zaposlena u jednom frizerskom salonu. Ovo je prilika da pokrenem vlastiti biznis i pririlika da radim za sebe“ – kaže Ivana .

Brankica Đurić u Vlasenici proširiće usluge u kozmetičkom salonu.

„Time se inače bavim već duži niz godina, ali sada želim svoj posao da proširim. Hvala USAID- u kao i načelniku opštine što su pružili ovu priliku da unaprijedim svoj posao. Za sada u salonu samo radim ja a ukoliko sve bude kako treba naravno da planiram da zaposlim još nekoga.Sredstva koja dobijam kroz ovaj program su mi velika olakšica a novac će biti uložen u dodatnu opremu“ – kaže Brankica.

Podrška korisnicama USAID Programa INSPIRE traje godinu dana.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button