ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Usvojena odluka o kreditnom zaduženju opštine Vlasenica

Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine Vlasenica, usvojena je na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine. Prema riječima načelnika Odjeljenja za finansije Marka Todorovića, planirano je kreditno zaduženje u iznosu 3 000 000 KM, sredstva će biti uložena u infrastrukturne projekte a neki od njih su izgradnja gradske garaže, kanalizacione mreže u naselju Toplik 4, asfaltiranje puteva i ulica i drugi.

odluka - so vlasenica

“Za uređenje gradskog groblja planirano je 200 000 KM, za asfaltiranje ulica i parkinga u gradu 900 000 KM za asfaltiranje puteva u ruralnim područjima 600 000 KM. Planirano je i rješavanje kanalizacione mreže u naselju Toplik 4 i Piskavicama. Sufinansiraćemo sa 50 000 KM sanaciju zgrada etažnih vlasnika a imaćemo i dodatna sredstva koja ćemo iskoristiti za ove namjene. Iz kreditnih sredstava je planirano uređenje gradske pijace. Mi smo odredili uslove pod kojima planirano da se zadužimo ali vidjećemo šta će tržište ponuditi.Sve radimo u cilju stvaranja boljih uslova života naših građana a moramo biti spremni i da primimo turiste kad ski-centar Igrišta počne sa radom” – kaže Todorović.

Lokalni parlament je usvojio i odluku o uvođenju Doma zdravlja u trezorski sistem poslovanja kao i izvještaj o radu i finansijama za 2023. godinu, te plan rada i finansijski plan za 2024.godinu ove zdravstvene ustanove – kaže predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić.

odluka - so vlasenica

“Ova ustanova posluje pozitivno, uspijevaju da izmire obaveze i samim tim svoreni su uslovi za prelazak na trezorsko poslovanje. Danas je usvojena odluka da Dom zdravlja najkasnije do 01.01.2025.godine pređe na trezorski sistem poslovanja. Razmatrali smo i izvještaj o radu JKP Vlasenica. Vidimo da oni posluju pozitivno, uvode nove usluge i planiraju da nastave sa tim i u ovoj godini. Takođe smo donijeli odluku o davanju prava stvarne službenosti na zemljištu u vlasništvu opštine Vlasenica u korist MH “Elektroprivreda RS” – ZEDP “Elektro-Bijeljina” za potrebe izgradnje podzemnog 10 kV dalekovoda prema pumpnim stanicama kako bi poboljšali uslugu elektro i vodosnabdjevanja” – kaže Đurić.

Odbornici su većinom glasiva usvojili i Strategiju razvoja opštine Vlasenica za period 2024-2030.godina. Usvojena je informacija o realizaciji programa podsticaja razvoja poljoprivrede za 2023. te program podsticaja za 2024.godinu. Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu i finansijski izvještaji za 2023. Kulturnog centra i OO CK Vlasenica.Pred odbornicima je bila i informacija o investicionom i tekućem održavanju stambenih zgrada u 2023.godini te program održavanja i zaštite lokalnih i nekategorisanih puteva u 2024.godini.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button