ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Vatrogasci i mališani vrtića “Naša Radost” u zajedničkoj akciji na obali Drine

Povodom Dana otvorenih vrata i 100 godina postojanja, pripadnici Službe profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Zvornik, na obali reke Drine, organizovali su pokazne vježbe za mališane dječijeg vrtića „Naša radost“. Prisustvovalo je oko sto mališana iz starijih grupa iz tri objekta u gradu.

Direktorica dječijeg vrtića “Naša Radost” Maja Soro rekla je da važnost vatrogasaca u našoj zajednici prepoznaju kao nešto od suštinskog značaja. Zato smatramo da je važno da naša djeca, naši budući građani, shvate i cijene nesebičan rad i hrabrost vatrogasaca koji se svakodnevno bore za našu sigurnost. 

“Kroz pokazne vježbe i obrazovne aktivnosti, naši mališani su imali priliku da nauče o njihovom radu i važnosti preventivnih mjera. Ovo nije samo prilika da djeca nauče o vatrogascima, već i da razviju poštovanje prema njihovom poslu i shvate značaj timskog rada u rješavanju kriznih situacija. Uz zahvalnost na pozivu, želimo izraziti i našu iskrenu čestitku povodom ovog značajnog jubileja. Kao mali znak našeg poštovanja, donosimo i mali poklon kao simbol naše podrške i zahvalnosti, istakla je Soro za radio Magic.

Hvala Vam, Vatrogasna jedinice, na vašoj neumornoj službi i čestitamo vam 100 godina!

Ovakve akcije smo i ranijih godina organizovali za mališane vrtića, rekao je Saša Ilić, zamjenik stariješine Službe profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Zvornik.

“Danas smo im pokazali tehničko vozilo za spašavanje prilikom saobraćajnih nezgoda, vatrogasno vozilo sa opremom, čamac za spasavanje prilikom poplava i drugu opremu. Sa nama su bili i pripadnici omladine Crvenog krsta grada Zvornika sa kojima zajedno radimo već nekoliko vježbi ovog tipa”, rekao je Ilić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button