ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Znanje je uvek u modi! Prvaci na Republičkom takmičenju iz matematike Zvorničani Danilo Birčaković i Njegoš Vidović

Danilo Birčaković i Njegoš Vidović, ponosni smo na ova dva sjajna momka! Ne ponosi se samo Zvornik nego i regija i Republika Srpska!

Učenici SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika Danilo Birčaković, u konkurenciji učenika trećih razreda, i Njegoš Vidović, u konkurenciji učenika četvrtih razreda, osvojili su prvo mesto na Republičkom takmičenju iz matematike koje je održano u Doboju.

Podsećamo da je Birčaković prošle sedmice postao prvak Republike Srpske iz fizike. Vidović takođe redovno učestvuje na takmičenjima iz matematike.

Na Republičkom takmičenju iz matematike učestvovala su još dva učenika SŠC „Petar Kočić“ Lazar Petković, koji je osvojio treće mesto u konkurenciji učenika trećih razreda, i Irena Spasojević, koja je osvojila četvrto mesto među učenicima prvih razreda.

Učenike su za takmičenje pripremali profesori Radovan Pelemiš i Kristina Perućica.

Živimo u teškim vremenima za mlade, izloženi su lošim uticajima medija i informacija, čudnim trendovima, ali ova dva momka su primer da nije sve tako crno i da je znanje uvek u modi!

Radio Magic čestita Birčakoviću i Vidoviću i hvala im što mladima, svojim vršnjacima, daju dobar primer! Čestitamo i profesorima koji su pripremali učenike za takmičenje! Bravo!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button