ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Zvornički odbornici usvojili izvještaje o poslovanju javnih preduzeća

Na 29. redovnoj sjednici Skupštine grada Zvornik odbornici su razmatrali i usvojili 22. tačke dnevnog reda. Prihvaćeni su Prijedlog Odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja JU „Dom zdravlja” Zvornik i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o parkiranju na parkiralištima u gradu Zvorniku.

„Primjena Odluke o parkiranju na parkiralištima u gradu Zvorniku počela je u julu mjesecu i uočene su određene manjkavosti. Današnjim izmjenama nastojimo da ih eliminišemo. Jedan od zahtjeva građana i zajednica etažnih vlasnika je prestanak favorizovanja bogatih stanovnika, odnosno ukidanje rezervacije parking mjesta, što smo ovom izmjenom i uradili,“ istakao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Izvještaji o radu sa finansijskim izvještajima ustanova čiji je osnivač Grad Zvornik za 2023. godinu našli su se pred odbornicima, kao izvještaji o poslovanju akcionarskih društava „Vodovod i komunalije“ i „Zvornik stan“, te JP „Regionalna deponija“.

„Kao što ste mogli vidjeti odbornici su gotovo jednoglasno podržali predstavljene izvještaje o poslovanju javnih preduzeća. Naravno da ovo sve može i bolje i siguran sam da će se svi oni potruditi da rezultati njihovog rada i usluge koje pružaju građanima budu još kvalitetniji. Odbornici su u skladu sa kalendarom usvojili i Odluku o nagradama i priznanjima i to na osnovu dostavljenih prijedloga u proteklom periodu. Nagrade će biti dodijeljene 21. maja, na Svečanoj akademiji povodom Dana grada Zvornika. Svi prijedlozi koji su pristigli su na osnovu dostavljenih obrazloženja uvršteni su u Odluku. Ove godine Povelju grada dobiće prota Vidoje Lukić,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

U Izvještaju o radu Gradonačelnika i Gradske uprave Grada Zvornik za 2023. godinu stavljen je fokus na unapređenje vodovodne i kanalizacione infrastrukture, ali i puteva na području grada Zvornika, istakao je gradonačelnik Ivanović. Prema njegovim riječima cilj Gradske uprave grada Zvornika je da svako domaćinstvo na području Zvornika u 21. vijeku bude priključeno na gradsku kontrolisanu vodovodnu mrežu.

Prosijecanjem trase puta Zvornik – Šćemlija – Glumina biće obezbijeđena određena količina ogrevnog drveta, koje će prema riječima gradonačelnika Zvornika biti lagerovano u Poslovnoj zoni Jadar i nekad na jesen ove godine podijeljeno socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Radovi na prvoj dionici pomenutog puta počinju u maju ove godine. Na sjednici je donesena i odluka o zajedničkom učešću u izgradnji parking garaže u B blokovima, na osnovu koje će Grad dobiti 31 parking mjesto po principu „ključ u ruke“ bez dodatnog ulaganja.

Usvojena je i Odluka o formiranju Prvostepene stručne komisije o procjeni potreba i usmjeravanju djece i omladine sa smetnjama razvoju, kao i informacije o maloljetničkoj delikvenciji na području grada Zvornik za 2023 godinu i o organizovanosti, opremljenosti i funkcionisanju Civilne zaštite na području grada Zvornik.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button