ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

“Dan otvorenih vrata” za devetake u milićkom SŠC-u

SŠC „Milutin Milanković“ u Milićima danas je  organizovao “Dan otvorenih vrata” za učenike devetih razreda miličke OŠ “Aleksa Jakšić”. Direktor SŠC “Milutin Milanković” Marko Golić kaže da su učenicima predstavljena zanimanja, koja će moći da upišu, kao i pogodnosti koje milićki srednjoškolski centar nudi.

dan otvorenih vrata - milići

„Učenici u našem srednjoškolskom centru mogu upisati sledeće smjerove : gimnazija, poslovno-informatički tehničar, tehničar informacionih tehnologija i zanat električar-elektroinstalater. “Dan otvorenih vrata” je prilika da im detaljno predstavimo ove smjerove i pogodnosti koje škola nudi prilikom upisa. Što se tiče pogodnosti koje naš SŠC nudi, učenici imaju besplatne udžbenike i a putnici i besplatan prevoz. Učenici koji upišu deficitarno zanimanje električar-elektroinstalater dobijaće stipendiju a kao i učenici koji upišu gimnaziju” – kaže direktor Golić.

On napominje da SŠC “Milutin Milanković” Milići raspolaže najsavremenijom opremom i spada među najopremljenije škole u Republici Srpskoj.

dan otvorenih vrata - milići

“Svaka učionica ima projektor, internet… Nastava je na visokom nivou a kadar adekvatan“ – kaže Golić.

Najveće interesovanje učenika kada je upis u pitanju i ove godine vlada za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

dan otvorenih vrata - milići

„Planirao sam upisati IT ili ekonomsku zato što su mi ovi smjerovi najzanimljiviji“ – kaže Luka Vasiljević, koji je odličan učenik.

I Jelena Simić je odlična učenica. Kaže da je njeno opredjeljenje IT smjer .

„Zato što mi dobro ide informatika. Išla sam i na takmičenje iz informatike. Dopada mi se škola i uslovi koje nude – besplatne udžbenike i prevoz što je jako dobro a deficitarna  zanimanja biće i stipendirana“ – kaže Jelena.

Stefan Ristić takođe je za nastavak školovanja izabrao IT smjer.

“Škola ima odlične uslove i IT smjer mi se najviše sviđa“ – ističe Stefan.

U školsku 2024/2025.godinu, u SŠC „Milutin Milanković u Milićima planiran je upis oko 65 učenika u četiri razreda.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button