ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dom zdravlja Vlasenica u procesu pripema prelaska na trezor

Dom zdravlja Vlasenica trebao bi od januara sledeće godine da pređe na trezorski sistem poslovanja. Odluka o tome potvrđena je na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica a direktorica vlaseničkog doma zdravlja dr Gordana Krstić kaže da je ova zdravstvena ustanova već u procesu priprema za prelazak na trezor.

“Krenuli smo već u proces prelaska na trezor, pratimo smjernice ministarstva. Nama, najveći problem predstavljaju obaveze iz ranijeg perioda, od 2012. do 2019.godine, trezorskim sistemom poslovanja trebali bi to da riiešimo.

dom zdravlja vlasenica - dr Krstić

Direktorica Krstić napominje da je tokom prošle godine dio opreme zamijenjen te otvoren Hispa centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti.

“Nastavili smo aktivnosti započete 2022.godine. Staru opremu smo zamijenili novom i savremenijom. Otvorili smo Hispa centar za prevenciju, jer prevencija je najbitnija u zdravstvenom sistemu. Ove godine ćemo da nabavimo još neku opremu za Hispa centra kako bi on počeo da radi. U pitanju je holter pritiska a u Centru za bazičnu rehabilitaciju plan je da nabavimo bioptron lab. Tokom prošle godine, renovirali smo dio zgrade, centralni dio, završena je zamjena stolarije putem donacija od IOM-a, a zamijenili smo i dio stolarije u rendgen službi” – kaže direktorica Doma zdravlja Vlasenica dr Gordana Krstić.

Dom zdravlja Vlasenica prošlu godinu je završio sa pozitivnim rezultatom, neto dobitkom u iznosu 488 656 KM. Očekivani priohodi ove zdravstvene ustanove u 2024.godini su oko 2 400 000 KM. 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button