ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Grad Zvornik: Digitalna transformacija put za razvoj preduzeća

Radionica na temu „Značaj digitalne transformacije za razvoj poslovanja malih i srednjih preduzeća (MSP)“ u organizaciji Gradske uprave grada Zvornik i Područne privredne komore Bijeljina realizovana je u okviru Dana otvorenih vrata za privrednike i preduzetnike sa područja grada Zvornika.

Gradska uprava grada Zvornik ima za cilj da kroz ovakve obuke privrednim društvima i preduzetnicima pruži informacije o značaju digitalne transformacije i novih alata za povećanje efikasnosti njihovog poslovanja, rekla je Biljana Milić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Kako je istakao Stevo Savić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, digitalizacije je neophodna u svim sferama društva Republike Srpske. Privredna komora je zbog pomoći preduzetnicima i privrednicima osnovala Centar za digitalnu transformaciju s ciljem podizanja nivoa konkurentnosti i inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća primjenom digitalne transformacije.

Prisutni preduzetnici i privrednici sa područja grada Zvornika imali su priliku da od predavača Aleksandra Mastilovića, stručnjaka za telekomunikacije sa interdisciplinarnim iskustvom iz oblasti digitalizacije, dobiju dodatne informacije o neophodnim promjenama, koje moraju realizovati, kako bi njihova preduzeća bila efikasnija na današnjem tržištu.

Mastilović je napomenuo da je Grad Zvornik već ušao u projekte digitalne transformacije i da je u toku prošle godine usvojena Mapa puta digitalne transformacije po kojoj će biti rađena unapređenja u Zvorniku. Kako za javnu upravu, tako i za mala i srednja preduzeća, on je rekao da je neophodna procjena digitalne spremnosti, strateški pristup i na kraju sticanje vještina, kojima će biti moguće ovladati digitalnim alatima.

Današnja radionica samo je jedna od planiranih obuka, koje su predlagane tokom redovnog održavanja sastanaka sa privrednicima i preduzetnicima.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button