ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

“Igrišta” najvažniji projekat Strategije razvoja opštine Vlasenica

Strategijom razvoja opštine Vlasenica koja je donesena za period 2024-2030.godina, razvoj lokalne zajednice usmjerava se u tri najvažnija aspekta : ekonomski i društveni razvoj te aspekt zaštite životne sredine. Šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica, Željko Damljanović kaže da je okvir Strategije razvoja definisanje zajedničkih ciljeva, podsticanje lokalnih snaga ali i odgovor na izazove budućeg razvoja lokalne zajednice.

“Strategija predstavlja ključni strateško-planski dokument kojim se usmjerava razoj lokalne zajednice u tri najvažnija aspekta : ekonomski i društveni razvoja i na aspekt zaštite životne sredine. Izrađena je kao okvir za definisanje zajedničkih ciljeva, podsticanje lokalnih snaga ali i kao odgovor na izazove budućeg razvoja lokalne zajednice. Moram da istaknem da je u izradi Strategije razvoja konsultovana šira javnost, imali smo tri javne konsultacije, neki vid javne rasprave a sve vrijeme je bio otvoren javni uvid gdje su i predstavnici radnih tijela za izradu Strategije i šira javnost imali mogućnost da dostave svoje primjedbe, prijedloge, sugestije, kako bi učinili ovaj dokument što kvalitetnijim” – kaže Damljanović.

Damljanović napominje da je ispoštovana sva procedura u skladu sa Zakonom o strateškom planiranju.

“Dobili smo i pozitivno mišljenje generalnog sekretarijata Vlade, tijelo koje je zaduženo da daje mišljenje na ove dokumente. Prioritet Strategije ostaje ski-centar Igrišta koji je najznačajniji projekat u zadnjih nekoliko decenija za opštinu Vlasenica ali i za regiju Birač. Tu su i projekti razvoja infrastrukture, zatim projekti usmjereni u stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, razvoj poljoprivrede i čitav niz projekata sa akcentom na društveni sektor” – kaže šef Odsjeka za razvoj opštine Vlasenica.

Izrada Strategije razvoja opštine Vlasenica za period 2024-2030. godina trajala je oko godinu dana a dokument je usvojen na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button