ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Kategorizacija smještajnih kapaciteta – prioritet TOV u 2024.godini

Projekti za poboljšanje uslova boravka turista i podizanje kvaliteta turističke ponude primarni su ciljevi progama rad TOV u 2024. Godini – potvrđuje direktorica TOV Marela Kurtuma.

“To se odnosi na izradu turističke signalizacije, mapiranje biciklističkih i planinarskih staza, uređenje vidikovaca i druge aktivnosti koje će obogatiti turističku ponudu. Takođe, plan je i da promovišemo prirodna bogatstva pogodna za lov i ribolov te seoski turizam. Svakako, planiramo da ostvarimo saradnju sa Zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa Republike Srpske i u ovom segmentu ćemo se bazirati na tvrđavu Veledin, jer želimo da je zaštitimo od propadanja” – kaže Kurtuma.

Kao problem, Kurtuma je istakla nedostatak smještajnih kapaciteta i kategorizaciju postojećih.

“Ovom problematikom ćemo morati da se bavimo u 2024-godini. To nam je odskočna daska za sve ostale projekte u sledećoj godini. Radićemo i na turističkoj mapi opštine, izradićemo novi propagandni materijal i nadamo se da ćemo uspjeti da izradimo jedan suvenir, specifičan za Vlasenicu. U tom smjeru plan je da raspišemo konkurs na temu „Moja Vlasenica“ – zaključila je Kurtuma.

Planirani budžet Turističke organizacije opštine Vlasenica za 2024. iznosi 62 000 KM, što je više za 15 000 KM u odnosu na budžetska sredstva u 2023.godini.

O programu rada Turističke organizacije opštine Vlasenica za 2024.godinu, upoznati su vlasenički odbornici na dvadeset prvoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button