ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaSportSvijet

Košarkaški klub “Milići” učestvuje na turniru “Veneles 2024” u Francuskoj od 15. do 22. maja

Košarkaški klub „Milići“ učestvovaće na košarkaškom turniru u francuskom gradu Veneles. Četiri selekcije dječaka i djevojčica milićkog košarkaškog kluba, pokazaće svoje znanje i umjeće na košarkaškom terenu u periodu od 15. do 22.maja – kaže potpredsjednik KK „Milići“ Predrag Sušić.

„Mislim da je turnir “Veneles 2024” u Francuskoj veliko iskustvo za našu djecu. Takmičimo se sa klubovima iz šest država. U Francusku putuju članovi muške i ženske predpionirske i pionirske selekcije. Očekuje nas 120 ekipa a turnir je raspoređen u tri dana. Ovo nam je drugi put da učestvujemo na Veneles turniru. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su nam dali podršku“ – kaže Sušić.

Na turniru u Francuskoj velika su očekivanja od predpionirske selekcije, čiji će član Dejan Erić, koji je inače proglašen za sportistu 2023.godine u opštini Milići,  imati priliku da zaigra za košarkašku reprezentaciju Republike Srpske po povratku iz Francuske – ističe Sušić.

veneles . KK Milići

„Predpionirska selekcija KK “Milići” osvojila je prvenstvo u okviru PKO Bijeljina u sezoni 2023/24. Želim da  istaknem našeg mladog igrača Dejana Erića, 2011. godište koji je bio kapiten reprezentacije Republike Srpske na nivou PKO Bijeljina gdje je odžrano takmičenje sa dobojskom, hercegovačkom i bijeljinskom regijom, gdje su zauzeli drugo mjesto. Nakon turnirra u Francuskoj, Erić će najvjerovatnije dobiti poziv košarkaše reprezentacije Republike Srspke, za učešće u regionalnom turniru sa selekcijama reprezenatcije Republiike Srbije. Velika je čast imati u timu igrača kao što je Dejan, jedno vaspitano dijete, koji vrijedno radi i želi da napreduje“ – napominje Sušić.

Put Francuske milićki košarkaši i košarkašice, zajedno sa tri trenera, putuju sutra (15.05.).

Sušić je posebnu zahvalnost izrazio prijateljima i sponzorima koji su podržali odlazak na turnir u Francusku .

Opština Milići, načelnik opštine Milići, Vlada RS,Wood-Impex Milići, Petroprojekt Bratunac, gradonačelnik grada Zvornika, Havana Vlasenica, ŠG “Milići”, AD “Komunalno” Milići, Jugis d.o.o. Beograd, Res Rota Beograd, Novotrans Stara Pazova, Korund Milići, Simko Milići, pab Maršal Milići, Laking d.o.o. Istočno Sarajevo, Vigilantia IMMO d.o.o. Beograd i Đorđe Reljić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button